Medovník z hrnečku "Kluků v akci"

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek instantní káva 300ml silná
    • 1
      hrnek med
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek strouhaný
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 1
      hrnek vlašské ořechy
    • 1
      hrnek rozinky
    • 3
      lžíce pomerančová kůra kandovaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Pak postupně vařečkou přimícháme mouku s kypřícím práškem, vychladnou kávu s medem a cukrem, koření, celé nebo nahrubo nakrájené ořechy, rozinky a kandovanou kůru. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme. Podáváme až druhý den.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Zuzka
    Zuzka |

    8. 8. 2007 13:30

    Mě docela překvapuje že tady skoro ve všech receptech všichni dávajá do medovníku kávu. mě ho mamka dělá doma a kávu tam nedává, a i přes to je vynikající.

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    27. 3. 2007 19:46

    Tak jsem vyzkoušela a řekla bych, že chuť je jako lepší perník, akorát příště uberu med, bylo to hodně sladké, ale jinak dobrota, dávám za 1

  • Monika2
    Monika2 |

    29. 10. 2006 14:29

    Místo kávy lze použít silný čaj - černý nebo i ovocný. Mám vyzkoušeno:)

  • Hedvika Sametová
    Hedvika Sametová |

    28. 10. 2006 23:18

    Zvláštní ingredience... Ale může to být dobré

  • Danuše
    Danuše |

    27. 10. 2006 08:38

    Je to obdobný recept, jako je židovský medovník Lekach. Do něj se místo kávy dává teplá voda.

  • Lenka
    Lenka |

    26. 10. 2006 15:42

    Rada bych zkusila - ale myslite, ze se da kava necim nahradit? Kava se u nas nepije a nechutna ani v zadnych moucnicich :-(

  • Danuše Bednářová
    Danuše Bednářová |

    23. 10. 2006 20:25

    Na tento medovník nesmíte tak rychle, je dobré nechat ho uležet. Minimálně dva dny.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    23. 10. 2006 15:25

    Recept jsem viděla v TV Kluci v akci a moc mě nadchl. Oproti jiným medovníkům je úžasně jednoduchý, zamíchat, upéct, sníst. Chystám se ho vyzkoušet na manželovi narozeniny, pak dám vědět.

  • Renda ***
    Renda *** |

    21. 10. 2006 09:58

    Vypadá to úžasně!Už jste to zkoušela?