Autor:

Medovník trochu jinak

Střední
Korpus
Hladká mouka 4 hrnek
Vejce 4 ks
Cukr 1 hrnek
Rostlinný olej 2 lžíce
Jedlá soda 1 lžička
Ocet 1 lžička
Med 8 lžíce
Ořechy 1,5 hrnek
Krém
Zakysaná smetana
4-5
5 kelímek
Cukr 1 hrnek
Dále
Citronová kůra  
Černý čaj
uvařený
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Mouku nasypat do mísy, dát do ní ušlehaná celá vejce s cukrem. Med ohřát v mikrovlnce, přidat do něj sodu s kapkou octa, přidat do mísy. Pak dáme olej a ořechy. Vše smícháme a vypracujeme tuhé těsto (asi jako linecké). Dáme vychladnout do lednice na půl hodiny. Vyválíme placku a vykrajujeme kulaté korpusy např. podle pokličky. Pečeme na vymazaném plechu (nebo na papíře). Korpusy potíráme černým čajem z obou stran, mezi ně mažeme krém, který můžeme ještě posypat citrónovou kůrou. Krémem namažeme dort i na povrchu a po stranách. Zbytky těsta upečeme a uděláme z nich drobenku, kterou posypeme dort. Do drobenky můžeme přimíchat ořechy.

Dort necháme v ledničce přes noc, druhý den je měkký.

Poznámka: z tohoto množství jsou dorty dva.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Medovník trochu jinak

Komentáře

  1. Jana Czerwenková   22.02.2007 | 23:41 | reagovat | závadný

    To záleží jen na vás. Já vyvaluji pláty a obkrajuji nožem pokličku, která má průměr 21 cm. Vyjde to na 2 medovníky asi o 6 plátech. Záleží, jak velké a silné si je uděláte. Zkuste a napište, jak vám chutnalo.

  2. Danka Snášelová   21.02.2007 | 18:41 | reagovat | závadný

    Mám dotaz na autorku. Kolik kusů korpusů má být na jeden dort? Chtěla bych ho vyzkoušet. Děkuji

  3. Jana Czerwenková   20.02.2007 | 0:15 | reagovat | závadný

    Vyzkoušejte, určitě se povede. A není zač.

  4. bramborka   19.02.2007 | 20:16 | reagovat | závadný

    Tak děkuju,vyzkouším.

  5. Jana Czerwenková   19.02.2007 | 19:47 | reagovat | závadný

    Bramborko, paní Michaela má pravdu. Korpus, který po upečení ztvrdne, odebere smetaně vlhkost, tzn. smetana ztuhne a korpus změkne. Mám to opravdu vyzkoušené. Funguje to stejně jako u nepečeného dortu ze zakys. smetany a piškotů.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web