Medovníčky II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 125
      g moučkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 200
      g med
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda nebo prášek do pečiva
    • 1
      lžička perníkové koření nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny smícháme, nejlépe šlehačem (těsto se velmi lepí) a necháme odstát přes noc. Před válením bereme těsto po částech, aby co nejméně vychladlo. Při válení podsypáváme moukou, ale co nejméně, aby medovníčky netvrdly při pečení. Povykrajujeme a poskládáme na suchý nepomoučený plech. Můžeme potřít vejcem nebo ozdobit ořechy, rozinkami... Pokud chceme zdobit bílkem, nepotíráme vejcem, aby ozdoby z medovníku nesklouzly. Pečeme v předem vyhřáté troubě a ještě horké skládáme z plechu. Je třeba dávat pozor aby se nepřipálily, potom zhořknou.
2
Skladujeme v uzavřené nádobě nebo v igelitovém pytlíku.
3
Tyto medovníky jsou výborné a měkké hned po upečení. Prý vydrží i déle, ale obvykle rychle se snědí.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.