Autor:

Medovníčky II.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Moučkový cukr 125 g
Máslo 125 g
Med 200 g
Vejce 3 ks
Jedlá soda
nebo prášek do pečiva
1 lžička
Perníkové koření
nemusí být
1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Všechny suroviny smícháme, nejlépe šlehačem (těsto se velmi lepí) a necháme odstát přes noc. Před válením bereme těsto po částech, aby co nejméně vychladlo. Při válení podsypáváme moukou, ale co nejméně, aby medovníčky netvrdly při pečení. Povykrajujeme a poskládáme na suchý nepomoučený plech. Můžeme potřít vejcem nebo ozdobit ořechy, rozinkami... Pokud chceme zdobit bílkem, nepotíráme vejcem, aby ozdoby z medovníku nesklouzly. Pečeme v předem vyhřáté troubě a ještě horké skládáme z plechu. Je třeba dávat pozor aby se nepřipálily, potom zhořknou.

Skladujeme v uzavřené nádobě nebo v igelitovém pytlíku.

Tyto medovníky jsou výborné a měkké hned po upečení. Prý vydrží i déle, ale obvykle rychle se snědí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Medovníčky II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web