Autor:

Medovníček

Střední
Korpus
Vejce 1 ks
Cukr 150 g
Tuk 50 g
Med 2 lžíce
Mléko 5 lžíce
Jedlá soda 1 lžička
Hladká mouka 450 g
Hnědý rum 2 lžíce
Vanilkový pudink
z 1/2 l mléka
 
Krém
Máslo 250 g
Moučkový cukr 300 g
Vanilkový cukr 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu za stálého míchání vaříme 2 minuty. Odstavíme a teplé nalejeme do mísy s moukou a promícháme. Ihned vyklopíme na vál a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 4 díly a z každé vyválíme tenkou placku velikosti plechu, kterou přendáme na vymaštěný a vyhřátý plech. Vidličkou těsto propícháme, aby se při pečení netvořily puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. Po vyjmutí z trouby těsto pokapeme rumem a sesuneme na rovnou desku. Necháme zchládnout (cca 1 hodinu) a ve 3 vrstvách potřeme krémem. Nakonec polejeme čokoládovou polevou a necháme uležet v chladu nejlépe 2 dny.

Krém: máslo utřeme s cukrem, a poté po malých částech vmixujeme předem uvařený pudink. Máslo i pudink by měli mít stejnou (nejlépe pokojovou) teplotu, aby se nám krém nesrazil.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2-
3.75 8 5 1
Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Články z

Komentáře k receptu: Medovníček

Komentáře

  1. Lenka Mašková   07.07.2008 | 22:34 | reagovat |

    Holky, moc díky za tipy...určitě vyzkouším, poleva byla vždycky moje noční můra pečení, a'ť jsem upravila poměr, jak jsem chtěla, vždycky se mi to rozlámalo...zkusím obě varianty a napíšu, jak se povedlo.

  2. Jana Remková   07.07.2008 | 15:10 | reagovat |

    Tak to jsem Terezko zase o něco chytřejší.Olej by mne nenapadl.

  3. Tereza J.   07.07.2008 | 14:30 | reagovat |

    Ja robím čokoládovú polevu z čokolády, stuženého tuku a vždy pridám 1 lyžicu oleja, poleva je krásne lesklá a výborne sa reže, neláme sa.

  4. Jana Remková   07.07.2008 | 13:39 | reagovat |

    Lenko,pokud myslíte čokoládovou,tak už jsem to tady psala: 2-3 lžíce mléka a nalámat jednu čokoládu na vaření,zahřívat na sporáku,dokud se čokoláda úplně nerozpustí.Nedávám ten 100% tuk.Množství si samozřejmě určíte sama,tohle stačí na jeden plech,ale dávám tu větší čokoládu na vaření.

  5. Lenka Mašková   07.07.2008 | 12:05 | reagovat |

    poradí mi jen někdo, jak udělat dobrou polevu, aby se nelámala?

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web