Autor:

Medovníček

Střední
Korpus
Vejce 1 ks
Cukr 150 g
Tuk 50 g
Med 2 lžíce
Mléko 5 lžíce
Jedlá soda 1 lžička
Hladká mouka 450 g
Hnědý rum 2 lžíce
Vanilkový pudink
z 1/2 l mléka
 
Krém
Máslo 250 g
Moučkový cukr 300 g
Vanilkový cukr 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu za stálého míchání vaříme 2 minuty. Odstavíme a teplé nalejeme do mísy s moukou a promícháme. Ihned vyklopíme na vál a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 4 díly a z každé vyválíme tenkou placku velikosti plechu, kterou přendáme na vymaštěný a vyhřátý plech. Vidličkou těsto propícháme, aby se při pečení netvořily puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. Po vyjmutí z trouby těsto pokapeme rumem a sesuneme na rovnou desku. Necháme zchládnout (cca 1 hodinu) a ve 3 vrstvách potřeme krémem. Nakonec polejeme čokoládovou polevou a necháme uležet v chladu nejlépe 2 dny.

Krém: máslo utřeme s cukrem, a poté po malých částech vmixujeme předem uvařený pudink. Máslo i pudink by měli mít stejnou (nejlépe pokojovou) teplotu, aby se nám krém nesrazil.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2
3.89 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 9x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Medovníček

Komentáře

  1. Lenka Mašková   07.07.2008 | 22:34 | reagovat | závadný

    Holky, moc díky za tipy...určitě vyzkouším, poleva byla vždycky moje noční můra pečení, a'ť jsem upravila poměr, jak jsem chtěla, vždycky se mi to rozlámalo...zkusím obě varianty a napíšu, jak se povedlo.

  2. Jana Remková   07.07.2008 | 15:10 | reagovat | závadný

    Tak to jsem Terezko zase o něco chytřejší.Olej by mne nenapadl.

  3. Tereza J.   07.07.2008 | 14:30 | reagovat | závadný

    Ja robím čokoládovú polevu z čokolády, stuženého tuku a vždy pridám 1 lyžicu oleja, poleva je krásne lesklá a výborne sa reže, neláme sa.

  4. Jana Remková   07.07.2008 | 13:39 | reagovat | závadný

    Lenko,pokud myslíte čokoládovou,tak už jsem to tady psala: 2-3 lžíce mléka a nalámat jednu čokoládu na vaření,zahřívat na sporáku,dokud se čokoláda úplně nerozpustí.Nedávám ten 100% tuk.Množství si samozřejmě určíte sama,tohle stačí na jeden plech,ale dávám tu větší čokoládu na vaření.

  5. Lenka Mašková   07.07.2008 | 12:05 | reagovat | závadný

    poradí mi jen někdo, jak udělat dobrou polevu, aby se nelámala?

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web