Autor:

Medové špízy

Střední
Ingredience
Vepřové maso 500 g
Špekáček 500 g
Cibule 500 g
Slanina
na kostičky (nebo špek)
300 g
Špejle  
Sojová omáčka 5 lžíce
Med 5 lžíce
Solamyl (bramborový škrob)
rozmíchaný ve vodě a mletém cukru (pro zkřehnutí masa)
2 lžíce
Voda 4 lžíce
Moučkový cukr 1 lžička
Rostlinný olej 300 ml
Grilovací koření 2 ks
Česnek 3 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Uzeniny

Vepřové maso nakrájíme na kostičky spolu se špekáčky, cibulí i slaninou a střídavě napícháme na špejle.

Připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí, které pořádne vyšleháme, protože med s olejem a solamylem má tendenci se hustě srazit. Poté natřeme špízy marinádou a necháme alespoň 5 hodin odležet v chladu.

Grilujeme mírně, aby se sladký med nespálil a v průběhu grilování potíráme, vznikne nám tak křupavá medová krusta na špízech. Marinádu je možné použít na všechny druhy masa, nejlépe na kuřecí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Medové špízy

Komentáře

  1. Patrik   03.09.2011 | 21:41 | reagovat | závadný

    K čemu je tam prokrýlepána ten solamyl? :'( :-$ Jinak to vypadá lákavě!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web