Autor:

Medové perníčky od včelaře

Snadné
Těsto
Cukr 300 g
Med 200 g
Hladká mouka 700 g
Jedlá soda 15 g
Vejce
celá
3 ks
Skořice 1 lžička
Hřebíček
mletý
1 lžička
Citronová kůra 1 ks
Pomerančová kůra 1 ks
Poleva
Bílek 1 ks
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžička
Citronová šťáva 1 ks
Moučkový cukr 250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto, které necháme odležet v lednici alespoň do druhého dne. Potom těsto rozválíme a vykrájíme různé tvary perníčků. Po upečení necháme necelý týden uležet v lednici a během té doby perníčky ozdobíme.

Na polevu smícháme 1 bílek se lžičkou solamylu a přecezenou šťávou z 1/2 citrónu a přidáme moučkový cukr (na 1 bílek cca 250 g cukru).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Medové perníčky od včelaře

Komentáře

  1. Markéta   30.11.2007 | 17:52 | reagovat | závadný

    Dneska jsem je pekla, jsou krásně nadýchané a voňavé, doporučuji!!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web