Medové perníčky od včelaře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g cukr
    • 200
      g med
    • 700
      g hladká mouka
    • 15
      g jedlá soda
    • 3
      ks vejce celá
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      ks pomerančová kůra
  • Poleva
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 250
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto, které necháme odležet v lednici alespoň do druhého dne. Potom těsto rozválíme a vykrájíme různé tvary perníčků. Po upečení necháme necelý týden uležet v lednici a během té doby perníčky ozdobíme.
2
Na polevu smícháme 1 bílek se lžičkou solamylu a přecezenou šťávou z 1/2 citrónu a přidáme moučkový cukr (na 1 bílek cca 250 g cukru).
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • ful
    ful |

    5. 6. 2011 19:47

    za 5 :-S

  • Markéta
    Markéta |

    30. 11. 2007 17:52

    Dneska jsem je pekla, jsou krásně nadýchané a voňavé, doporučuji!!!!