Autor:

Medové maso se zázvorem a hruškou

Snadné
Ingredience
Vepřové maso
nebo drůbeží
600 g
Sůl  
Zázvor
čerstvě nastrouhaný
1 lžíce
Česnek 1 stroužek
Med 1,5 lžíce
Sojová omáčka 3 lžíce
Olej 1 lžíce
Hrušky
dle velikosti, 2 -
3 ks
Bílé víno
, vývar nebo voda
4 lžíce
Medové maso se zázvorem a hruškou

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, osolíme, zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet.

Marináda: smícháme sojovou omáčku, olej, nastrouhaný zázvor, nastrouhaný větší stroužek česneku, med.

V pánvi s rozpáleným olejem zprudka orestujeme ze všech stran maso dozlatova, vyndáme a uložíme v teple. Do výpeku dáme oloupané a pokrájené hrušky a opět zprudka restujeme, ke konci zakápneme bílým vínem nebo troškou vody.

Podáváme s bramborem, gnocchi, rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Makarony s pancettou Zapečte to! 4x večeře do trouby Články z

Komentáře k receptu: Medové maso se zázvorem a hruškou

Komentáře

  1. Soňa   22.06.2016 | 17:44 | reagovat | závadný

    Vynikající. Podávala jsem s rýží.

  2. Anonymous   23.09.2014 | 19:09 | reagovat | závadný

    Rychlé, jednoduché a výborné...

  3. Lucie Hajníková   13.11.2013 | 14:19 | reagovat | závadný

    Vařila jsem všední oběd a to co jsem doslova vykouzlila z uvedeného receptu na vašem serveru bylo skoro nadpozemské. Díky moc, už se těším na další vaření.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli? Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli?
Zasportuj si s Bárou Špotákovou Zasportuj si s Bárou Špotákovou
Tereza Maxová: Věčně spokojení jsou jen blázni Tereza Maxová: Věčně spokojení jsou jen blázni
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web