Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
1 1 5
Autor:

Medové koleno na pivě

Snadné
Ingredience
Vepřové koleno
- větší
1 ks
Cibule 1 ks
Mrkev
větší
1 ks
Petržel
menší
1 ks
Celer
cca půlka středně velkého
 
Sůl  
Bobkový list 2 ks
Pepř celý 10 ks
Nové koření
- kuličky
2 ks
Česnek 3 stroužek
Dohotovení:
Drcený kmín  
Česnek 2 stroužek
Olej 5 lžíce
Med
cca
2 lžíce
Pivo
dle chuti a potřeby, 10°C světlé nebo tmavé
 
Medové koleno na pivě

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu.

Česnek utřeme solí a vmícháme do oleje. Koleno vyndáme z vývaru, necháme oschnout, důkladně potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem, vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem s trochou vývaru a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a dozlatova. Průběžně ještě podléváme a přeléváme výpekem. Ke konci pečení potřeme medovou pastou - med rozmícháme s troškou piva a ještě krátce zapečeme.

Medové koleno na pivě podáváme s bramborovým salátem, čerstvým pečivem, knedlíkem s dušeným zelím, se sklenicí vychlazeného piva.

***Vývar použijeme na ovarovou nebo kroupovou polévku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Medové koleno na pivě

Komentáře

  1. Růžena   03.08.2014 | 12:10 | reagovat | závadný

    Bylo to vynikající koleno.Chutnalo nám a byla to zase jedna z příjemných změn.Děkuji.

  2. Langos   22.12.2013 | 19:37 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno, ale trochu jsem recept upravil, vynechal jsem pivo a dodělal omáčku.
    Do hrnce jsem dal vařit koleno, se zeleninou a kořením. Po hodině vaření jsem část uvařené zeleniny a koleno vyndal do pekáče. Koleno jsem potřel česnekem utřeným se solí a olejem a podlil vývarem.
    Pekl jsem na 200st a podléval vývarem cca další hodinu, dokud kůže nedostala barvu a nebyla křupavá. Až tehdy jsem rozmíchal dvě lžíce medu s vývarem, potřel maso a pekl další půl hodiny na 180st. Koleno dostalo nádhernou barvu. Nakonec jsem maso vyndal z pekáče, kde zbyl výpek a zelenina, k tomu jsem přidal vývar, rozmixoval, provařil dalších pár minut a nakonec zahustil tmavou jížkou. ;-)

  3. silvik T.   02.01.2013 | 21:28 | reagovat | závadný

    Vynikající.Uvařila jsem do skoro měkka ve vodě a pak dopekla v troubě s grilem pro kůrčičku.Kůži jsem nařezala na čtverečky,aby se do ní dostalo koření lépe.Dělala jsem na Silvestra jako sváteční oběd s brambor.kaší. :-) Polévku jsem zatím nedělala.Vývar jsem si zamrazila a udělám až bude méně všeho jídla. ;-)

  4. Jana   30.12.2012 | 11:15 | reagovat | závadný

    Zeleninu jsem přidala do pekáče ke kolenu,byla hodně měká a udělala skvělou omáčku.S bramborovým knedlíkem oběd bez chyby :-* .Dneska jsem do vývaru lupla brambory,česnek a máme mňam polívku.

  5. Baťková   31.10.2012 | 10:22 | reagovat | závadný

    Koleno bylo bezvadné, v troubě jsem ho nechala ani ne půlhodinky, jen pro tu výbornou krustičku, uvařila jsem ho totiž tak, že se dalo už jíst. Se šťouchanými brambory, které milujeme skoro ke všemu bylo na jedničku. A ještě něco dodám k vývaru, polévka byla nejlepší jakou jsme jedli, koření a zelenina jí dala neopakovatelnou chuť. Kdo má rád koleno určitě vyzkoušejte, zabijete dvě mouchy jednou ranou, my se měli jak na hradě. :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X