Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
1 1 5
Autor:

Medové koleno na pivě

Snadné
Ingredience
Vepřové koleno
- větší
1 ks
Cibule 1 ks
Mrkev
větší
1 ks
Petržel
menší
1 ks
Celer
cca půlka středně velkého
 
Sůl  
Bobkový list 2 ks
Pepř celý 10 ks
Nové koření
- kuličky
2 ks
Česnek 3 stroužek
Dohotovení:
Drcený kmín  
Česnek 2 stroužek
Olej 5 lžíce
Med
cca
2 lžíce
Pivo
dle chuti a potřeby, 10°C světlé nebo tmavé
 
Medové koleno na pivě

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu.

Česnek utřeme solí a vmícháme do oleje. Koleno vyndáme z vývaru, necháme oschnout, důkladně potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem, vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem s trochou vývaru a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a dozlatova. Průběžně ještě podléváme a přeléváme výpekem. Ke konci pečení potřeme medovou pastou - med rozmícháme s troškou piva a ještě krátce zapečeme.

Medové koleno na pivě podáváme s bramborovým salátem, čerstvým pečivem, knedlíkem s dušeným zelím, se sklenicí vychlazeného piva.

***Vývar použijeme na ovarovou nebo kroupovou polévku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Medové koleno na pivě

Komentáře

  1. CHARLIE   14.12.2014 | 17:39 | reagovat | závadný

    DEKUJI ZA NAVOD NA NEJLEPSI MASO NA PIVU, BYLA TO KLASA. 8-)

  2. Růžena   03.08.2014 | 12:10 | reagovat | závadný

    Bylo to vynikající koleno.Chutnalo nám a byla to zase jedna z příjemných změn.Děkuji.

  3. Langos   22.12.2013 | 19:37 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno, ale trochu jsem recept upravil, vynechal jsem pivo a dodělal omáčku.
    Do hrnce jsem dal vařit koleno, se zeleninou a kořením. Po hodině vaření jsem část uvařené zeleniny a koleno vyndal do pekáče. Koleno jsem potřel česnekem utřeným se solí a olejem a podlil vývarem.
    Pekl jsem na 200st a podléval vývarem cca další hodinu, dokud kůže nedostala barvu a nebyla křupavá. Až tehdy jsem rozmíchal dvě lžíce medu s vývarem, potřel maso a pekl další půl hodiny na 180st. Koleno dostalo nádhernou barvu. Nakonec jsem maso vyndal z pekáče, kde zbyl výpek a zelenina, k tomu jsem přidal vývar, rozmixoval, provařil dalších pár minut a nakonec zahustil tmavou jížkou. ;-)

  4. silvik T.   02.01.2013 | 21:28 | reagovat | závadný

    Vynikající.Uvařila jsem do skoro měkka ve vodě a pak dopekla v troubě s grilem pro kůrčičku.Kůži jsem nařezala na čtverečky,aby se do ní dostalo koření lépe.Dělala jsem na Silvestra jako sváteční oběd s brambor.kaší. :-) Polévku jsem zatím nedělala.Vývar jsem si zamrazila a udělám až bude méně všeho jídla. ;-)

  5. Jana   30.12.2012 | 11:15 | reagovat | závadný

    Zeleninu jsem přidala do pekáče ke kolenu,byla hodně měká a udělala skvělou omáčku.S bramborovým knedlíkem oběd bez chyby :-* .Dneska jsem do vývaru lupla brambory,česnek a máme mňam polívku.

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X