Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11x
1
5 11 Medové koleno na pivě 5 1
Autor:

Medové koleno na pivě

Snadné
Ingredience
Vepřové koleno
- větší
1 ks
Cibule 1 ks
Mrkev
větší
1 ks
Petržel
menší
1 ks
Celer
cca půlka středně velkého
 
Sůl  
Bobkový list 2 ks
Pepř celý 10 ks
Nové koření
- kuličky
2 ks
Česnek 3 stroužek
Dohotovení:
Drcený kmín  
Česnek 2 stroužek
Olej 5 lžíce
Med
cca
2 lžíce
Pivo
dle chuti a potřeby, 10°C světlé nebo tmavé
 
Medové koleno na pivě

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu.

Česnek utřeme solí a vmícháme do oleje. Koleno vyndáme z vývaru, necháme oschnout, důkladně potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem, vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem s trochou vývaru a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a dozlatova. Průběžně ještě podléváme a přeléváme výpekem. Ke konci pečení potřeme medovou pastou - med rozmícháme s troškou piva a ještě krátce zapečeme.

Medové koleno na pivě podáváme s bramborovým salátem, čerstvým pečivem, knedlíkem s dušeným zelím, se sklenicí vychlazeného piva.

***Vývar použijeme na ovarovou nebo kroupovou polévku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Co udělá se ženou kouření Články z

Komentáře k receptu: Medové koleno na pivě

Komentáře

  1. Tereza Ostrá   26.04.2016 | 12:19 | reagovat | závadný

    Bylo to vynikající koleno. Peklo se skoro 3 hodiny a výsledek stojí určitě za co nejbližší zopakování. Děkuji za výborný recept.

  2. evanc   20.04.2015 | 19:17 | reagovat | závadný

    Ahoj,
    koleno jsem půl hodky vařila v papiňáku,teď si už hoví v zapékací míse v troubě.Snad tímto docílím odpadávajícího masíčka od kosti..Držte pěsti.. 8-)

  3. CHARLIE   14.12.2014 | 17:39 | reagovat | závadný

    DEKUJI ZA NAVOD NA NEJLEPSI MASO NA PIVU, BYLA TO KLASA. 8-)

  4. Růžena   03.08.2014 | 12:10 | reagovat | závadný

    Bylo to vynikající koleno.Chutnalo nám a byla to zase jedna z příjemných změn.Děkuji.

  5. Langos   22.12.2013 | 19:37 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno, ale trochu jsem recept upravil, vynechal jsem pivo a dodělal omáčku.
    Do hrnce jsem dal vařit koleno, se zeleninou a kořením. Po hodině vaření jsem část uvařené zeleniny a koleno vyndal do pekáče. Koleno jsem potřel česnekem utřeným se solí a olejem a podlil vývarem.
    Pekl jsem na 200st a podléval vývarem cca další hodinu, dokud kůže nedostala barvu a nebyla křupavá. Až tehdy jsem rozmíchal dvě lžíce medu s vývarem, potřel maso a pekl další půl hodiny na 180st. Koleno dostalo nádhernou barvu. Nakonec jsem maso vyndal z pekáče, kde zbyl výpek a zelenina, k tomu jsem přidal vývar, rozmixoval, provařil dalších pár minut a nakonec zahustil tmavou jížkou. ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web