Medové koláčky

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      ml rostlinný olej
    • 120
      g máslo měkké, nebo margarín
    • 2
      lžíce cukr krupice vrchovaté
    • pomerančová kůra nastrouhaná z jednoho pomeranče
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek strouhaný
    • 1
      lžička skořice
    • 0,5
      lžička hřebíček mletý
    • 500
      g hladká mouka nebo jemná celozrnná
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      ml mléko nebo voda
    • med na sirup
    • cukr na sirup
    • oříšky a skořice na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z těsta děláme bochánky, asi 3-5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou).
2
Pečeme pozvolna (čím větší, tím více pozvolna), asi 30 minut.
3
Dají se jíst i samotné, ale jsou moc dobré polité jednoduchým sirupem: svaříme med, cukr a vodu (podle chuti, klidně může být i řidší) a tímto sirupem polijeme upečené koláčky. Je možné polít i lehce vychladlé koláčky, příjemně zvláční.
4
Nakonec můžeme posypat mletou skořicí, popřípadě sekanými oříšky.
5
Jde o řecký recept, je to velice jednoduché a rychlé, ač se nezdá!
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.