Medailonky z divočáka s kuřecími játry

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kančí kýta na 3-4 porce
    • 1
      balíček drůbeží játra
    • 1
      ks cibule
    • 15
      g anglická slanina
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      balíček koření na zvěřinu
    • olej
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kančí kýty nakrájíme tenké plátky. Asi tak 3-4 na porci. Pořádně je naklepeme, posolíme, posypeme zvěřinovým kořením a potřeme olejem s trochou solamylu. Plátky necháme v misce asi hodinku odležet.
2
Po hodině je prudce opečeme na pánvi a dáme na teplý talíř. Na téže pánvi orestujeme drůbeží játra (celý balíček), na kolečka nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a přidáme rozdrcený česnek (nemusí být). Touto směsí pokryjeme kančí medailonky a můžeme podávat.
3
Výborné s bramborovou kaší a horou zeleninového salátu. Posledně jsem je dělala se zde uvedenými brambory na paprice a musím říct, že to byla fantazie.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Iva
    Iva |

    27. 2. 2007 11:31

    vynikajici :-)