Autor:

Mazanec III.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Cukr 250 g
Mléko 2 dl
Rozinky 50 g
Droždí  
Sůl  špetka
Vejce  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Do mísy presejeme mouku, do jejího středu uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Zalejeme je vlažným mlékem, oslazeným lžící cukru, odspodu zlehka zamícháme mouku a necháme v teple asi 15 minut kynout. Pak přidáme zbylý cukr, vejce, špetku soli a rozinky s mandlemi a uhněteme vláčné těsto. Poprášíme je moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Vykynuté rozdělíme na dvě části, z první vytvoříme velký bochánek, z druhé dva malé. Každý bochánek na vrchu uprostřed nastřihneme +. Položíme na plechy vyložené pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem 180C. Hotové pocukrujem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Makové müsli placičky Zdravá snídaně do každé rodiny Články z

Komentáře k receptu: Mazanec III.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web