Masový ping-pong

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      špetka sůl
    • strouhanka
    • 500
      g mražená zelenina Nebo čerstvá (velké kousky je třeba pokrájet) - příhodná je zejména růžičková kapusta, dobré jsou vš
    • cibule
    • pórek
    • mrkev

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáčku nasypeme zeleninu a rozložíme ji do stejnoměrné vrstvy. V misce smícháme maso, vajíčko a sůl. Hmotu doplníme podle potřeby strouhankou, aby nebyla příliš řídká, obvykle stačí 1-2 lžíce. Z masové směsi tvoříme navlhčenýma rukama přibližně 3-4 cm velké kuličky, které klademe na vrstvu zeleniny.
2
V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 30 minut. Není potřeba podlévat, zelenina pustí trochu vody a nasákne šťávou z masa, takže má výbornou chuť.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Rudy
    Rudy |

    30. 4. 2006 14:32

    No... nic moc teda. Myslel jsem, že to bude mnohem lepší. Hlavně ta chut zeleniny nebyla moc dobrá. Asi hodně záleží na tom, jaká zelenina se použije. Jinak chut masa OK, k tomu jsme dali vařený brambory a jakš takš to ušlo. Možná bude někdo šikovnější než já a podaří se mu to mnohem líp... ale už to asi dělat nebudu.... Zdar