Masovo-sojové karbanátky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Marsí

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec
    • 500
      g sojové boby uvařené a pomleté
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks cibule menší
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička červená paprika
    • hladká mouka na obalení
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pomleté maso a sóju smícháme dohromady, přidáme vejce, sůl,pepř dle chuti, cibulku nasekanou najemno (nebo ji můžeme pomlít), rozmačkaný česnek, kmín a papriku. Pořádně propracujeme a tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v hladké mouce a usmažíme.
2
Podáváme s bramborovou kaší nebo studené s chlebem a kečupem, jak komu chutná.
3
Pokud by se někomu zdálo, že se karbanátky při smažení rozpadají, může přidat trochu hladké mouky, ale ta sója je dost pojivá. Kdo má rád, může přidat i lžičku vegety (o to méně pak soli). V případě, že někdo nejí maso nebo jaksi zrovna není, je možné udělat tyto karbanátky pouze ze soji, jsou také moc dobré.
Zařazení: Maso Sójové Vepřové

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    7. 4. 2006 11:52

    Dělávala jsem také karbanátky jen z vařených sojových bobů,směs jsem ochutila jako na sekanou a bylo to dobré.Teď by mi to ale bez masa doma nechtěli.