Masovo-fazolkový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí maso nebo telecí (mohou být i játra)
    • 300
      g fazolové lusky
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 125
      ml mléko
    • 1
      kostka droždí
    • sůl
    • 40
      g tuk
    • 5
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 2
      ks rajčata
    • 100
      g sýr
    • 100
      ml smetana
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, mléka, soli, tuku a 1 vejce vypracujeme těsto a necháme vykynout. Nakrájené fazolky krátce povaříme (5 min.), maso nakrájené na nudličky opražíme na trošce oleje, opepříme, osolíme a smícháme s fazolkami, nakrájenými rajčaty a sýrem. Těsto rozložíme na dno a boky vymazané dortové formy, rozložíme fazolkovou směs.
2
Smetany smícháme s vejci, prolisovaným česnekem, opepříme. Nalejeme na fazolky a pečeme při střední teplotě asi 50 minut.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 1. 2006 14:44

    Myslím, že aj lístkové cesto sa veľmi hodí na takéto koláče. Skúsim to raz podľa Vás.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    19. 1. 2006 10:54

    To určitě vyzkouším, u nás jsou slané koláče v oblibě, ale většinou je dělám z listového nebo křehkého těsta.