Masové knedlíčky v kysaném zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Masová hmota
    • 600
      g vepřové maso
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 4
      ks houska
    • mléko
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
  • K hotovému jídlu
    • 4
      lžička zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme kysané zelí, přidáme rajčatový protlak, nakrájenou čabajku, zalijeme vodou a vaříme.
2
Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky - maso, vejce, cibule najemno nakrájenou, česnek utřený se solí, housky, koření. Dobře promícháme.
3
Tvarujeme kulaté knedlíčky, které zaváříme do vařícího zelí. Necháme provařit a opatrně promícháváme. Hotové knedlíčky v zelí dáváme na talíř. Na každou porci přidáme lžičku zakysané smetany.
4
Recept maminky Štefana Margity.

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    2. 4. 2007 15:26

    Jakou doporučujete přílohu, knedlíky?