Masová směs s chřestem

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g mleté maso - hovězí
    • 150
      g mleté maso - vepřové libove
    • 300
      g mladý zelený chřest
    • 50
      g mortadela cca
    • 1
      ks cibule
    • 100
      ml bílé víno
    • 200
      ml mléko cca
    • 3
      lžíce mascarpone 3-4 lzice
    • česnek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřestu odkrojíme dřevnaté konce, opláchneme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a oloupaný česnek vcelku. Přidáme maso a za neustálého míchání pár minut smažíme, zalijeme vínem a necháme odpařit. Přidáme chřest, osolíme a přilijeme část vlažného mléka. Necháme dusit, případně přilijeme opět mléko. Když je chřest měkký a téměř všechna tekutina je vydušená, odstavíme z ohně a přimícháme na velice drobné kousky nakrájenou mortadellu a mascarpone. Promícháme dokud se mascarpone nerozpustí. Podáváme s rýží či těstovinami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.