Masová polévka s pohankou a bylinkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kachní krk
    • 1
      balení králičí díly (Albert)
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • celer kousek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • nové koření
    • 3
      ks bobkový list
    • pepř celý
    • 1
      špetka muškátový květ malá
    • 2
      lžíce bylinky libeček - nakrájený
    • 4
      ks koriandr (lístky)
    • petrželka zelená
    • 4
      ks majoránka (lístky)
    • 4
      ks tymián (lístky)
    • 2
      zázvor cm
    • 200
      g pohanka
    • 6
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vody dáme vařit oboje maso, přidáme veškeré čerstvé a suché koření i bylinky, přidáme na kolečka nakrájený zázvor a vaříme asi 40 min. mírným varem.
2
Po této době by mělo být maso již měkké a vhodné k obrání – vyndáme ho, do vody dáme nakrájenou zeleninu na vhodné kousky, cibuli i česnek a ještě asi 10 min. mírně provaříme.
3
V jiném kastrolu zalijeme pohanku právě vroucí vodou a zabalíme do deky, necháme tam cca 20 min.
4
Maso obereme, vrátíme do polévky, přidáme i pohanku, promícháme a prohřejeme. Dochutíme dle naší chuti – solí, čerstvými bylinkami apod.
5
Polévka je dost hustá a sytá nahradí celý oběd. Celé suché koření vařím v uzavíracím sítku (původní účel byl na čaj), takže pak ho nemusím po kuličkách vybírat. Sítko tam nechávám po celou dobu vaření.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.