Autor:

Masopustní koblížky nejen pro maškary

Střední
Těsto
Hladká mouka 1 kg
Mléko 1/2 l
Hnědý rum 8 lžíce
Žloutek
může být iméně
Moučkový cukr 80 g
Máslo 100 g
Droždí 42 g
Sůl
trošku
 
Náplň
Marmeláda  
Tvaroh
ochucený
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Zaděláme kvásek do půl hrnku vlažného mléka se 2 lžičkami cukru. Do mísy vlejeme vlažné mléko, přidáme rum, žloutky, cukr, rozpuštěné nebo aspoň dostatečně změklé máslo (či jiný tuk) a nakonec vlejeme kvásek.

Poté postupně vmícháváme mouku s trochou soli, až nám vznikne tužší těsto (mouky bude přibližně 1 kg, ale každá mouka jinak pije, tak je možné, že to může být víc nebo míň).

Necháme dobře nakynout, a poté po částech těsto vyválíme těsto asi na 1 cm a skleničkou vykrajujeme. Necháme ještě chvíli kynout (ale nemusíme), a poté buď ve friťáku nebo jen tak na pánvi smažíme - koblížky se krásně nafouknou.

Po částečném vychladnutí uděláme uprostřed důlek, který naplníme marmeládou a okraje ozdobíme ochuceným tvarohem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Masopustní koblížky nejen pro maškary

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web