Masopustní koblížky nejen pro maškary

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: ovecka17

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,5
      l mléko
    • 8
      lžíce hnědý rum
    • 8
      žloutek může být iméně
    • 80
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 42
      g droždí
    • sůl trošku
  • Náplň
    • marmeláda
    • tvaroh ochucený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zaděláme kvásek do půl hrnku vlažného mléka se 2 lžičkami cukru. Do mísy vlejeme vlažné mléko, přidáme rum, žloutky, cukr, rozpuštěné nebo aspoň dostatečně změklé máslo (či jiný tuk) a nakonec vlejeme kvásek.
2
Poté postupně vmícháváme mouku s trochou soli, až nám vznikne tužší těsto (mouky bude přibližně 1 kg, ale každá mouka jinak pije, tak je možné, že to může být víc nebo míň).
3
Necháme dobře nakynout, a poté po částech těsto vyválíme těsto asi na 1 cm a skleničkou vykrajujeme. Necháme ještě chvíli kynout (ale nemusíme), a poté buď ve friťáku nebo jen tak na pánvi smažíme - koblížky se krásně nafouknou.
4
Po částečném vychladnutí uděláme uprostřed důlek, který naplníme marmeládou a okraje ozdobíme ochuceným tvarohem.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Rajce
    Rajce |

    22. 1. 2013 13:18

    :-\ :-\ :-\ :-\ =-O =-O =-O =-O :-P :-D :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| :-| <3 :-S chci obrazek