Masopustní koblihy

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 8
      g žloutek
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • marmeláda
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka vsypeme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se zbylým cukrem, špetkou soli, vzešlým kváskem a změklým máslem, v němž jsme ušlehali žloutky. Těsto důkladně propracujeme vařečkou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
2
Pak těsto na vale vyválíme asi na 1 cm silnou placku, vykrájíme kolečka, lžičkou naneseme marmeládu, nejlépe meruňkovou, prázdným kolečkem překryjeme, okraje stiskneme skleničkou nebo tvořítkem a přesahující těsto odkrojíme.
3
Ještě chvíli necháme kynout a mezitím si rozehřejeme vyšší vrstvu tuku (nejlépe ve fritéze), aby v něm koblihy plavaly. Smažíme po obou stranách dozlatova.
4
Usmažené koblihy pocukrujeme
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Bonita S.
    Bonita S. |

    19. 2. 2012 07:33

    v psotupu chybí přidání rumu, který je napsán mezi ingrediencemi.

  • Tereza T
    Tereza T |

    11. 1. 2011 17:47

    Opraveno, děkuji a hezký den.

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    10. 1. 2011 16:34

    opět přeřadit!