Maso z alobalu s kořenovou zeleninou

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plátek maso dle chuti - vepřové, kuřecí, krůtí
    • 1
      ks mrkev
    • celer - kousek
    • 0,5
      ks petržel
    • 1
      ks brambory
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • nové koření mleté - na špičku nože
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátek masa naklepeme, osolíme, opepříme a položíme do středu pomaštěného plátu alobalu.
2
Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně silné hranolky. Bramboru oloupeme a pokrájíme na měsíčky nebo plátky.
3
Na plátek masa naskládáme zeleninu, kterou osolíme, opepříme a okořeníme novým kořením. Pak naskládáme brambory, osolíme, na ně položíme kousek másla, vše opatrně(abychom neprotrhli alobal) zabalíme a přeneseme na pekáček nebo do zapékací misky. Dáme péct do předehřáté trouby na cca 50 minut. Před vložením do trouby balíček podlijeme skleničkou vody, která se nám během pečení odpaří, pak už nepodléváme. Až budeme balíček otvírat musíme dávat pozorna páru!
4
Podáváme buď na talíři a každý si balíček rozbalí sám, nebo obsah balíčku i s výpekem přendáme na talíř.

Komentáře k receptu

  • Linda
    Linda |

    24. 4. 2015 19:51

    Kotletu jsem posypala steak kotanyi, dala zeleninu a brambora stačila jedna větší. Pak ještě trochu koření, olivový olej a na talířích po hodině v troubě byla dokonale vymazlená večeře, kterou si pochvaloval i přítel s dcerou. Děkuji.

  • Kolesová
    Kolesová |

    3. 4. 2012 20:08

    Alobal jsem nahradila mísou z varného skla a porce pekla hromadně. Maso bylo výborné a nasálo do sebe jemnou chuť zeleniny, která byla po upečení jako příloha vynikající.Možná kdyby se dalo víc zeleniny dal by se brambor z receptu vypustit.