Maso v mase

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřový bůček
    • 250
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks vejce
    • tymián
    • majoránka
    • drcený kmín
    • celer
    • 5
      ks mrkev
    • 3
      ks petržel
    • česnek
    • sůl
    • strouhanka
    • voda
    • rohlík z minulého dne

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kořenovou zeleninu očistíme, (1/3 celeru, 2 mrkve, 1 petržel) cibuli nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme vejce, mleté maso, drobně krájený zvlhčený rohlík, tymián, utřenou majoránku, kmín, česnek dle chuti, pepř a sůl. Vše promícháme a dle potřeby zředíme vodou, nebo zahustíme strouhankou. Bůček omyjeme a řádně osušíme. Ostrým nožem kůži nařežeme na čtverečky (ne moc hluboko) a dále v bůčku utvoříme kapsu, kterou naplníme směsí mletého masa a zeleniny. Kapsu spíchneme párátky, nebo můžeme zašít.
2
Do prázdné mísy vložíme máslo, tymián, drcený kmín, pepř a promícháme v hladké bylinkové máslo. Zbylou zeleninu nakrájíme na kostičky a vrhneme do pekáče. Na vrstvu zeleniny položíme bůček kůží nahoru. Celé maso potřeme vrstvou bylinkového másla a podlijeme vodou. Dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi hodinu.
3
Po dobu pečení bůček podléváme a maso poléváme vypečenou šťávou. Po upečení maso nakrájíme na plátky a zbylou zeleninu se šťávou buď přepasírujeme, nebo rozmixujeme. Podáváme s bramborem, bramborovým knedlíkem nebo chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.