Autor:

Maso v mase

Střední
Ingredience
Vepřový bůček 750 g
Mleté maso 250 g
Cibule 1 ks
Máslo 2 lžíce
Vejce 1 ks
Tymián  
Majoránka  
Drcený kmín  
Celer  
Mrkev 5 ks
Petržel 3 ks
Česnek  
Sůl  
Strouhanka  
Voda  
Rohlík
z minulého dne
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kořenovou zeleninu očistíme, (1/3 celeru, 2 mrkve, 1 petržel) cibuli nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme vejce, mleté maso, drobně krájený zvlhčený rohlík, tymián, utřenou majoránku, kmín, česnek dle chuti, pepř a sůl. Vše promícháme a dle potřeby zředíme vodou, nebo zahustíme strouhankou. Bůček omyjeme a řádně osušíme. Ostrým nožem kůži nařežeme na čtverečky (ne moc hluboko) a dále v bůčku utvoříme kapsu, kterou naplníme směsí mletého masa a zeleniny. Kapsu spíchneme párátky, nebo můžeme zašít.

Do prázdné mísy vložíme máslo, tymián, drcený kmín, pepř a promícháme v hladké bylinkové máslo. Zbylou zeleninu nakrájíme na kostičky a vrhneme do pekáče. Na vrstvu zeleniny položíme bůček kůží nahoru. Celé maso potřeme vrstvou bylinkového másla a podlijeme vodou. Dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi hodinu.

Po dobu pečení bůček podléváme a maso poléváme vypečenou šťávou. Po upečení maso nakrájíme na plátky a zbylou zeleninu se šťávou buď přepasírujeme, nebo rozmixujeme. Podáváme s bramborem, bramborovým knedlíkem nebo chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Maso v mase

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web