Maso se šlehačkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 400
      g vepřové kotlety

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Polovinu brambor urovnáme do pekáče, trochu osolíme, na ně rozložíme plátky masa, opět navrstvíme zbylé brambory, osolíme, trochu opaprikujeme a zalijeme smetanou. Po krajích pekáče nalijeme trošku oleje, aby se pokrm nepřipálil.
2
Pečeme v troubě pod pokličkou asi 45 minut.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    5. 9. 2005 18:22

    Kaatio, ze stehen by to šlo určitě taky. Jen bych je asi rozdělila v kloubu, aby se to lépe peklo. Ale pokud jsou v lednici už teď, bála bych se, že do neděle nevydrží, takže bych je spíš dala do mrazáku a vytáhla je až v sobotu večer. Jinak dobrá je i kombinace, kdy nedáš papriku, ale nasekáš na to paličku česneku, osolíš, zaliješ smetanou, hustě posypeš sýrem a přikrýté pečeš tak necelou hodinu.

  • Kaatia
    Kaatia |

    5. 9. 2005 16:42

    Myslíte, že by šlo použít i kuřecí maso? Mamka je na dovolený, v lednici kuřecí stehna a já nevím, co v neděli k obědu:-)

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    16. 8. 2005 18:46

    Taky tento recept znam nejakou dobu,jen nemame radi jen tak podusene maso,tak na brabory do kterych zamicham na kolecka nakrajenou cibuli pokladu maso, trosku pokapu sojovou omackou a kari korenim , prikryju alobalem a dusim 40min,potom alobal sundam a dopecu asi 15min at se brambory a maso trochu opecou.Vyborne..davam za jedna

  • Lenka
    Lenka |

    16. 8. 2005 10:14

    Zapoměla jsem ještě dodat, že já dávám brambory, maso,zasypu strouhaným eidamem a zaliji šlehačkou. Potom jen šup do trouby a hotovo!

  • Lenka
    Lenka |

    16. 8. 2005 10:12

    Toto je skutečně vynikající recept. Všem doporučuji. Je rychlý, dáte do trouby a za hodinku je oběd - bez dlouhé práce. Vhodné zařadit mezi rychlé (zapečené) recepty.

  • Jana Han
    Jana Han |

    15. 8. 2005 18:33

    A zkuste k tomu nakrajet zampiony, nekdy davam i brokolici a cibuli, ale zampiony jsou nejlepsi.

  • Petra Šejnohová
    Petra Šejnohová |

    15. 8. 2005 17:45

    Tento recept pravidelně připravujeme už několik let a musím říct,že je to něco fantastického. Dávám jedničku.