Maso s růžičkovou kapustou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 50
      g slanina masitá
    • 500
      g kapusta růžičková
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g sýr
    • 2
      dl vývar nebo voda s vegetou
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso osmahneme na tuku s nakrájenou cibulí. Přidáme slaninu, sůl a muškátový květ. Narovnáme do pekáčku nebo do zapékací misky na to dáme vrstvu na čtvrtky nakrájené růžičkové kapusty, osolíme, podlijeme vývarem a dáme péci do trouby asi na 20 minut. Potom přelijeme vejcem rozšlehaným se strouhaným sýrem a prudce zapečeme. Podáváme s brambory a kečupem nebo tatarskou omáčkou.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Chobotova
    Ivana Chobotova |

    13. 12. 2008 19:52

    Vyborne, velice jednoducha priprava, zapekala jsem v remosce. Dobra a lacina vecere. Chutnalo to i memu Italskemu priteli, ktery nebyl nadseny z kapusticek. Kecup ani tatarka nebyla zaportrebi.