Maso na špízu s bramborami a tatarkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
12
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 500
      g vepřové maso
    • 5
      plátek eidam sýr nakrájet na kostičky
    • 300
      g šunkový salám nakrájet na kostečky (čtverečky)
    • 1
      plechovka nákládané žampiony
    • 3
      hrnek strouhanka na obalování
    • 3
      hrnek hladká mouka na obalování
    • 6
      ks rozšlehané vejce na obalování
    • 12
      ks špejle s hrotem dle potřeby
    • 2
      kg brambory nakrájíme a uvaříme
    • 2
      špetka vegeta -1 špetka do vajíčka a druhá do brambor
    • 2
      špetka sůl -1 špetka do vajíčka a druhá do brambor
    • tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Příprava špízu:
2
Nakrájíme si vepřové a kuřecí maso na malé kousky, potom si nakrájíme sýr a šunkový salám. Připravíme si špejle a začneme na každou napichovat kousek vepřového masa, kostku sýra, šunkového salámu, žampionu a kuřecího masa. Tímhle postupem pokračujeme až do spotřebování špejlí a ostatních surovin.
3
Obalování:
4
Připravíme si tři talíře. Jeden s hladkou moukou, druhý s vajíčkem (do vajíčka vmíchám vegetu a sůl) a třetí se strouhankou. Špízy obalíme a usmažíme na oleji.
5
Brambory:
6
Připravíme si hrnec, do kterého si nakrájíme umyté brambory a přidáme vodu, sůl a vegetu. Počkáme, až budou brambory měkké, přecedíme je a přidáváme ke špízu a tatarce. :)
7
DOBROU CHUŤ!
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.