Maso dvou barev

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta
    • 250
      g vepřová játra
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks pórek
    • 100
      g nakládané kapie
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      dl bílé víno
    • sojová omáčka
    • 50
      g arašídy pražené
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso z kýty a jater pokrájíme na nudličky, dáme do misky a smícháme s rozšlehaným vejcem, škrobovou moučkou a pepřem. Uložíme asi na jednu hodinu do lednice, odležené maso vložíme na rozehřátý olej a zvolna za stálého míchání opékáme. Potom přidáme pokrájený pórek, sterilovanou na nudličky pokrájenou kapii, rozetřený česnek, víno, podle chuti sojovou omáčku a vše společně podusíme. Nakonec vmícháme arašídy posekané na kousky, prohřejeme a dle chuti dosolíme.
2
Podáváme na talíři obloženým zeleninou s hranolky nebo dušenou rýží.
Zařazení: Maso Vnitřnosti Vepřové

Komentáře k receptu

  • Lída
    Lída |

    15. 9. 2013 07:28

    Moc dobre. Nemela jsem nakladanou kapii, tak jsem dala cerstvou a i tak moc dobre.

  • Alice Váchová
    Alice Váchová |

    15. 2. 2006 14:40

    Výborné