Autor:

Maso bez práce a bez hlídání přes noc

Obtížné
Ingredience
Alobal  
Maso
vepřové či hovězí
 
Zelenina
dle libosti
 
Koření
a sůl dle chuti, pekáč (nejlépe těžký litinový
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso buď pokrájíme na kostky, silné plátky, nebo i necháme vcelku. Podložíme jakokouli zeleninou (lze zeleninou pod guláš, pod svíčkovou, na lečo, prostě čímkoli, co nám chutná, nebo i jen trošku očesnekovat nebo jinak okořenit, zelenina být ani nemusí). Podlejeme skutečně malou naběračkou vody. Pak na horejšek pekáče dáme alobal a na něj ještě víko tak, aby bylo všechno dokonale utěsněno a neuteklo ani trošičku páry. Pak pekáč vložíme do trouby - elektrické - zapnuté POUZE na 80 °C a teplotu nezvyšujeme. Toto uděláme v 9 večer a pak necháme troubu svému osudu. Jdeme spát, bavit se, flámovat, do kina.... po návratu z flámu do trouby rozhodně nelezeme a nezkoumáme její obsah.

Druhý den ráno se pořádně prospíme s vědomím, že o jídlo se nemusíme starat, neboť trouba pořád běží na 80 °C. Maximálně si připravíme nějakou dobrou přílohu. Kolem oběda troubu otevřeme, rozděláme pekáč a žasneme nad náhderným měkoulinkým masíčkem, které se doslova sype a plave zalité svojí vlastní šťávou. Pokud třeba plánujeme svíčkovou, jen rychle přidáme smetanu, dohustíme a rozmixujeme, totéž v případě guláše....

Maso lze pochopitelně dát takto dělat i ráno, pak na celý den zmizet do města a večer všechny ohromit úžasnou dobrotou. Podotýkám, že jsem tomu také nevěřila, ale tento víkend jsem zkusila s vepřovou krkovicí a byla to šílená lahůdka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
3+
3.43 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 7x)
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Maso bez práce a bez hlídání přes noc

Komentáře

  1. Vladka Kloknerová   17.06.2008 | 18:47 | reagovat | závadný

    Zdravím a děkuji velmi za recept. Poprvé jsem to dělala s krkovicí vcelku bez kosti, mírně kořeněná a česnek. Vody je třeba opravdu jen trochu. Po druhé jsem dala hovězí kližku a vepřová žebírka a ingredience na guláš a dvě naběračky vody. Úžasné maso, jen jsem dochutila šťávu. Co se týká spotřeby, zhruba jsme spočítali, že toto pečení vyjde nastejno jako tři hodiny na 250 stupňů. Není zde žádné odcházející teplo, které Vám vyhřívá byt vůně se drží uvnitř. Pekla jsem v litinovém pekáči s poklicí a ještě jsem to utěsnila alobalem. Dnes jdu dělat další pokus, segedín. Tak se doufám podaří. :)

  2. Lidka Kábrtová   13.10.2006 | 9:46 | reagovat | závadný

    Hospodyňko, jsem zvědavá, ajk dopadnete. Já mám s tímhle receptem ty nejlepší zkušenosti, ale jen v elektrické troubě.

  3. Hospodyňka   06.10.2006 | 11:46 | reagovat | závadný

    No víte co, já to prostě zkusím a bude to. Budu tedy průkopnicí "Masa bez hlídání a bez práce přes noc" a udělám to jak ve varném skle, tak v plynové troubě. Určitě dám vědět jak to dopadlo. Akorát už to nestihnu tenhle víkend, mám v plánu něco jiného (kotletky na liškách!)

  4. Lidka Kábrtová   06.10.2006 | 11:39 | reagovat | závadný

    Hospodyňko, neumím posoudit, plynovou troubu nemám...jedině, že to vyzkoušíte...jinak doporučuji naporcovat maso před tím, než ho budete dělat, skutečně je tam měkounké, že se pak sype a špatně by se porcovalo.

  5. Hospodyňka   06.10.2006 | 11:35 | reagovat | závadný

    Lidko, snad kvůli bezpečnosti by to nevadlo? Tak třeba plynové topení je taky zapnuté celou noc a nic se neděje. Jo vy myslíte jako kvůli vzduchu?? Já myslela spíš technologicky, plynová trouba přece jenom peče jinak než elektrická.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web