Autor:

Máslový jáhelník s povidly

Snadné
Ingredience
Mléko
cca
1 l
Jáhly 250 g
Sůl  
Moučkový cukr 4 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo  
Povidla
:švestková, jablečná, hrušková, borůvková..., dle chuti
 

Postup přípravy:

Jáhly 2 X spaříme vařící vodou, pak zavaříme do horkého mléka se špetkou soli a umícháme hustou kaši, kterou osladíme a omastíme máslem (40 g). Pekáček vymažeme máslem (můžeme i vysypat strouhankou nebo kokosem), naplníme polovinou kaše, zarovnáme, potřeme povidly dle chuti a pokryjeme další vrstvou jáhlové kaše. Pokud máme hodně hustou kaši a jde špatně roztírat na povidla, můžeme ji naředit trochou mléka. Povrch lehce posypeme slabounkými plátky másla a zapečeme v předehřáté troubě dorůžova.
Hotový jáhelník podáváme teplý a pocukrovaný, s miskou rozpuštěného másla, kterým si každý může jáhelník ještě pokapat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.71 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 7x)
Domácí pizza na plech krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Máslový jáhelník s povidly

Komentáře

  1. Janaso   07.01.2016 | 23:02 | reagovat | závadný

    Snědl se, to ano, ale žádné zvláštní nadšení.

  2. Jarmila   10.03.2015 | 14:54 | reagovat | závadný

    Vynikajici sladke jidlo, i deckam to moc chutnalo a nekdy to zkusime i s cerstvym ovocem. Treba merunky by byly fajn.

  3. Jarun   08.07.2011 | 22:16 | reagovat | závadný

    dobré to bylo <3 :-* :-)

  4. Routnerová   12.06.2011 | 19:14 | reagovat | závadný

    Jáhly máme moc rádi,nejlíp se švestkama.Jáhelník s máslem a povidly byl moc dobrý.Děkujeme za tuhle sladkou dobrůtku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web