Autor:

Martiny

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Hera
Rozpuštěná
250 g
Vejce 2 ks
Droždí 1 ks
Cukr 3 lžička
Mléko 14 lžíce
Sůl  
Nádivka
Maková
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a postupně je rozválíme. Každou placku rozkrojíme na osm dílků a postupně plníme makovou nádivkou s rozinkami, zatočíme směrem ke zužujícímu se konci, aby se vytvořil rohlíček.

Posypeme klasickou drobenkou a pečeme v troubě dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Martiny

Komentáře

  1. Majka Rončáková   24.01.2007 | 13:34 | reagovat |

    Zkuste dát méně cukru, rohlíčky neplňte a vrch posypte hrubší solí.

  2. Jíťa Rigi   23.01.2007 | 21:05 | reagovat |

    Zajímavé, zkusím, ohodnotím :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web