Autor:

Martinské rohlíčky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 1/2 kg
Droždí 50 g
Cukr krystal 2 lžička
Mléko  
Hera 250 g
Vejce 1 ks
Žloutek
ale mohou být i celá dvě vejce
1 ks
Máslo  
Moučkový cukr
na obalení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Uděláme si kvásek ze sklenky mléka 2 lžiček cukru a kvasnic. Zpracujeme 1/2 mouky s vejci, přidáme tuk a kvásek. Poté dosypáváme mouku. Necháme 15-20 min. kynout. Mezitím si dáme vařit mák s mlékem a cukrem. Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každý vyválíme do velikosti velkého talíře. Rozdělíme na 8 dílů. Na každý dílem dáme lžičku vychladlého máku a svineme od širšího kraje. Takto zavynuté rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 150-170 °C.

Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru. Lze plnit i tvarohem či povidly.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Martinské rohlíčky

Komentáře

  1. Jana   17.11.2016 | 7:46 | reagovat |

    250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd.
    Tohle těsto by asi ani nevykynulo

  2. Jajapta   09.11.2013 | 13:09 | reagovat |

    Na půl kila mouky 50 g kvasnic? Proč, když stačí polovic?

  3. kristina bleta   15.11.2007 | 13:37 | reagovat |

    Super. Dělám každý rok, byť s jinými nádivkami. Těsto jsem dělala podle starého receptu od známé, ale tohle je lepší, rohlíčky jsou nadýchané a jemné. Naši mají rádi nádivku z tvarohu a povidlí doplněnou o rozinky namočené v rumu.

  4. Líba K.   21.09.2006 | 15:55 | reagovat |

    Tento recept velmi ráda a často používám - když se mi nechce dělat nádivka, dávám do každého rohlíčku čtvereček hořké čokolády. Výborné je také naslano - např. šunka, sýr a zelíčko.

  5. RADKA   21.09.2006 | 13:32 | reagovat |

    Opravdu staci kynout jen 15-20 min?Rohlicky pecu moc rada,deti je zboznuji.Dekuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Obezita vás může zabít. V Česku jí trpí stále více lidí Obezita vás může zabít. V Česku jí trpí stále více lidí
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web