Autor:

Marokánská fantazie

Střední
Varianta A
Pórek 2 ks
Eidam sýr
300-400 vcelku
400 g
Drůbeží šunka 300 g
Listové těsto 1 balíček
Varianta B
Pórek 2 ks
Eidam sýr
300-400 vcelku
400 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka  
Strouhanka  
Pro obě varianty
Rajský protlak 150 ml
Sůl 1 špetka
Ocet 1 lžíce
Cukr 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Varianta A): pórek nakrájíme na kusy zhruba 7 cm. Ponoříme do vařící osolené vody a necháme povařit 2 minuty. Vyjmeme, prostředek vytlačíme a ponecháme asi tak 1,5 cm dutinu. Do ní zatlačíme hranolek eidamu, vše obalíme šunkou. Listové těsto rozválíme a nakrájíme si proužky 2-2,5 cm. Připravený pórek zabalíme do těsta na způsob trubičky na krém - role a upečeme v troubě. Na sýr můžeme posypat trochu mouky, aby nevytekl, ale on stejně vyteče.

Varianta B): stejně jako předtím nakrájíme, povaříme a vykucháme pórek. Zatlačíme do něj hranolek sýra a obalíme v trojobalu. Osmažíme a podáváme teplé.

K oběma variantám lze připravit chuťovku (přece to nevyhodime). Nakrájíme prostředek pórku na jemno. Smícháme s rajským protlakem, solí, octem a cukrem podle chuti. Pokud se nám zdá moc husté, můžeme zředit lžící vody.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Marokánská fantazie

Komentáře

  1. Alena Hanusová   19.02.2007 | 11:04 | reagovat | závadný

    Vypadá to úplně skvěle!!Už se na to těším!!!!

  2. Airan   06.04.2006 | 15:16 | reagovat | závadný

    Pane Hons, kdyz jsme to ochutnali, manzel prohlasil: "Hmmm, to je fantazie" Proto ten nazev. Vcera jsme to vyzkouseli s balkanskym syrem a to nam chutnalo jeste vic.

  3. pupen Hons   05.04.2006 | 20:32 | reagovat | závadný

    Paní Airan, kam na ty názvy chodíte?

  4. Marsí   04.04.2006 | 9:25 | reagovat | závadný

    Jednoduché, vtipné, určitě moc dobré...ukládám paní Airan...

  5. Di   04.04.2006 | 9:04 | reagovat | závadný

    No to je rafinované! Určitě vyzkouším.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web