Autor:

Marocká harira

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cizrna
sterilovaná bez nálevu
2 plechovka
Zeleninový vývar 750 ml
Mrkev 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1/2 ks
Římský kmín
mletý
1 lžička
Skořice - mletá 1 lžička
Koriandr - mletý 1 lžička
Harisa 1 lžička
Prolisovaný česnek 2 stroužek
Olivový olej 2 lžíce
Sůl  
Koriandr
čerstvý
 
Petržel
hladkolistá
 
Červená chilli paprička  
Marocká harira

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Ve větším kastrolu rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte česnekem a zalijte vývarem. Vařte do změknutí mrkve.
Poté do polévky přidejte všechno koření, cizrnu (trochu cizrny si nechte stranou na dekoraci), osolte a asi 5 minut povařte.
Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, dochuťte citronovou šťávou a případně ještě dosolte.
Hotovou polévku dozdobte čerstvým koriandrem, petrželkou, nasekaným chilli nebo kuličkami cizrny. Podávejte s teplým pita chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vejce do skla Vyprošťováky na víkend Články z

Komentáře k receptu: Marocká harira

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web