Marocká harira

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plechovka cizrna sterilovaná bez nálevu
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      ks citronová šťáva
    • 1
      lžička římský kmín mletý
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžička harisa
    • 2
      stroužek prolisovaný česnek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • koriandr čerstvý
    • petržel hladkolistá
    • červená chilli paprička

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve větším kastrolu rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte česnekem a zalijte vývarem. Vařte do změknutí mrkve.
2
Poté do polévky přidejte všechno koření, cizrnu (trochu cizrny si nechte stranou na dekoraci), osolte a asi 5 minut povařte.
3
Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, dochuťte citronovou šťávou a případně ještě dosolte.
4
Hotovou polévku dozdobte čerstvým koriandrem, petrželkou, nasekaným chilli nebo kuličkami cizrny. Podávejte s teplým pita chlebem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.