Marmeláda z jahod, rebarbory a malin

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: macouch

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g jahody
    • 550
      g cukr
    • 300
      g rebarbora
    • 100
      g maliny
    • 1
      ks gelfix extra 2:1 Dr.Oetker

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody a oloupanou rebarboru nakrájet na malé kousky a v hrnci smíchat s malinami. Gelfix smíchat s dvěma lžícemi rukru a promíchat s ovocem.
2
Přivést k varu a pak přidat zbývající cukr. Pořád míchat. Povařit 5 minut, pak sebrat případnou pěnu a plnit do sklenic. Ty nechat stát asi 5 minut dnem vzhůru.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    29. 7. 2011 13:31

    Zavařujeme

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    28. 6. 2011 18:33

    Marmeláda je výborná, množství dávám spíš od oka a podle úrody. Rebarbora nezůstane tuhá, malé kousky se dobře rozvaří.

  • bramborka
    bramborka |

    6. 6. 2007 22:39

    Martino a neměla jste ty rebarborové kousky tužší?Dělala jsem ji také a napadlo mě,jestli se třeba nemá ta rebarbora déle povařit oproti ostatnímu?Jinak chuťově dobrá.

  • Martina Bílková
    Martina Bílková |

    30. 6. 2005 09:26

    Včera jsem tuto marmeládu dělala a ani není poznat, že je tam ta rebarbora. Určitě to zkusím i s rybízem.