Marinovaný kapr II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kapr 2x půlka bez kůže a bez páteře
    • 2
      dl olivový olej 1-2
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná 2-3
    • 2
      ks citronová šťáva
    • 2
      ks snítka kopru
    • 3
      lžička cukr krystal
    • 2
      lžička sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umytou a osušenou rybu nakrájet na kostičky 3x3 cm, zbavit červeného masa. Promíchat citronovou šťávu, olej, hořčici, cukr, sůl a pepř, šlehat, dokud se nespojí do homogenní směsi. Nakonec přidat nasekaný kopr. Kousky kapra nasypat do marinády promíchat, vložit do čistých sklenic, uzavřít a nechat minimálně tři dny odležet (v ledničce 6 dní), dokud nezměknou kosti.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    28. 1. 2008 10:53

    Jak se to pak dále upravuje po odležení?

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    28. 1. 2008 09:15

    Ríšo, kapra pak jíme marinovaného, vlastně syrového ? s chlebem ? Je to dobré ?