Autor:

Marinovaný česnek II.

Snadné
Ingredience
Česnek 500 g
Olej
:2-3 lžíce
 
Na marinádu:
Voda 1 l
Vinný ocet 150 ml
Pepř celý 10 ks
Cukr krupice
-dle chuti
 
Sůl
-dle chuti
 
Bobkový list 2 ks
Zázvor - mletý
-na špičku nože
 

Postup přípravy:

Očištěné stroužky česneku dáme do zavařovací sklenice. Marinádu povaříme a dokud je ještě teplá (ne vařící), zalijeme s ní česnek. Po vychladnutí sklenici dobře zavřeme a uložíme do chladu alespoň na jeden týden. Pak přidáme olej a ještě nejméně jeden den necháme v chladu. Okapaný česnek podáváme k pečenému či grilovanému masu a rybím nebo jiným pokrmům.
Marinováním ztratí česnek ostrý zápach, ale zachová si své výživné hodnoty a skvěle chutná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Marinovaný česnek II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web