Autor:

Marinovaný česnek II.

Snadné
Ingredience
Česnek 500 g
Olej
:2-3 lžíce
 
Na marinádu:
Voda 1 l
Vinný ocet 150 ml
Pepř celý 10 ks
Cukr krupice
-dle chuti
 
Sůl
-dle chuti
 
Bobkový list 2 ks
Zázvor - mletý
-na špičku nože
 

Postup přípravy:

Očištěné stroužky česneku dáme do zavařovací sklenice. Marinádu povaříme a dokud je ještě teplá (ne vařící), zalijeme s ní česnek. Po vychladnutí sklenici dobře zavřeme a uložíme do chladu alespoň na jeden týden. Pak přidáme olej a ještě nejméně jeden den necháme v chladu. Okapaný česnek podáváme k pečenému či grilovanému masu a rybím nebo jiným pokrmům.
Marinováním ztratí česnek ostrý zápach, ale zachová si své výživné hodnoty a skvěle chutná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Marinovaný česnek II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web