Marinovaný česnek II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g česnek
    • olej :2-3 lžíce
  • Na marinádu:
    • 1
      l voda
    • 150
      ml vinný ocet
    • 10
      ks pepř celý
    • cukr krupice -dle chuti
    • sůl -dle chuti
    • 2
      ks bobkový list
    • zázvor - mletý -na špičku nože

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné stroužky česneku dáme do zavařovací sklenice. Marinádu povaříme a dokud je ještě teplá (ne vařící), zalijeme s ní česnek. Po vychladnutí sklenici dobře zavřeme a uložíme do chladu alespoň na jeden týden. Pak přidáme olej a ještě nejméně jeden den necháme v chladu. Okapaný česnek podáváme k pečenému či grilovanému masu a rybím nebo jiným pokrmům.
2
Marinováním ztratí česnek ostrý zápach, ale zachová si své výživné hodnoty a skvěle chutná.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.