Marinované roštěnky II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • petrželka
    • 4
      ks roštěná
    • pepř mletý
    • 4
      ks vejce
    • kapie nebo rajče
    • sůl
    • olej
  • Marináda
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • majoránka
    • rozmarýn
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, potřeme marinádou (česnek a cibuli drobně nakrájíme a přidáme ostatní přísady), opepříme a necháme v misce 3-4 hodiny proležet. Potom je vyjmeme, necháme odkapat, setřeme marinádu a roštěnky osušíme. Potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 1/2 minuty.
2
Roštěnky obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme roštěnky při vysokém záhřevu 2 minuty. Měkké roštěnky osolíme, přeložíme na talíře, poklademe čerstvě připravenými sázenými vejci, která ozdobíme kouskem kapie (rajčete) a petrželkou a podáváme s opečenými brambory a se zeleninovým salátem
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.