Marinované papriky

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      dl olivový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • chilli
    • provensálské bylinky
    • bazalka
    • 2
      ks červená paprika nebo žluté papriky (cca 500 g)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozpálíme na maximum a na mřížku vložíme celé omyté papriky. Vyndáme je, až se na nich začnou dělat černé puchýře. Vložíme do mísy a přetáhneme potravinářskou fólií. Cca po 5 minutách, když jde z paprik sloupnout vrchní slupka, je oloupeme, vyčistíme, nakrájíme na menší kousky a ososlíme.
2
Na lžíci oleje opečeme plátky cibule a česneku dozlatova, pak přidáme zbylý olej, prohřejeme ho, smícháme s kořením a nakonec opatrně s paprikami. Naplníme do sklenice (papriky by měly být ve směsi potopené) a necháme v chladu odležet. Doporučovala bych alespoň 4 dny.
3
Podáváme jako předkrm: na talíř naaranžujeme kousky paprik, kostičky sýra a zelené olivy. K tomu můžeme nabídnout na sucho upečené pizzové těsto (placky), potřené po vytažení z trouby česnekem.
4
Nebo jako sousta k vínu: nakrájíme kostičky sýra a spíchneme je s větším kouskem papriky a olivou.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    29. 11. 2007 18:05

    Díky Marsí :)))

  • Di
    Di |

    29. 11. 2007 15:03

    Milé dámy díky za praktické rady. Zbyl mi olej z těch prvních paprik, myslím, že přidám další náplň, žádné ohřívání nebudu praktikovat.

  • Marsí
    Marsí |

    29. 11. 2007 10:07

    Správně Terezko, už s tým nič nerobím...-)) pokud to chci mít v lednici na snězení (velká flaška od pečenáčů nám vydrží ani ne týden..:-), tak to nechám v lednici a jednou za den to trochu protřepu, to je všechno, ale nemusí se. A pokud to chci na zimu, tak to steriluju a uložím do sklepa.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    29. 11. 2007 09:51

    Marsí, keď to zaleješ tým nálevom, už s tým nerobíš nič, len odložíš, však ? Neviem, či som pochopila správne.

  • Marsí
    Marsí |

    29. 11. 2007 08:56

    Di...papriky opláchnu, stopku nechám, dám upéct (na dno trouby dám plech s vodou, je to lepší, rychlejší a šťáva nekape do trouby), upečené nahážu do mikroten.sáčku, nechám zapařit, vyjmu stopku s jadřincem, oloupu, nakrájím na větší kousky a snažím se šťávu z těch paprik slévat do nádoby.Tam pak dám ty papriky, přidám prolisovaný česnek,olivový olej (zkoušela jsem i slunečnicový,jde to),a zaleju buď nálevem na okurky, když to chci konzervovat na zimu nebo když jsem líná, tak otevřu okurky a zaleju to nálevem z těch okurek, ale jen tak, aby to bylo potopené a nebo si udělám nálev-ve vlažné vodě rozmíchám cukr,sůl,olej,česnek prolisovaný,ocet a zaleju to tím a dám do lednice. Prostě nálev, jako by jste dělala salát, podle Vaší chuti. Dělám to pokaždé jinak, podle toho, kolik mám času..:-)) ale doporučuji také tu sterilovanou metodu, jsou pak úžasně dobré, jako ty dovezené z Řecka.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    28. 11. 2007 18:27

    Ja mam zase za manzela Itala a tyhle papriky take delam casto :-) Papriky zaliji studenym olejem a pridam cesnek,sul,par kapek vinneho octa a cerstvou petrzelku.A muzu jen potvrdit,ze s cerstvym chlebem jsou super.

  • Di
    Di |

    28. 11. 2007 15:25

    Tak to určitě s tím chlebem zkusím. já jsem tuhle kombinaci jedla nedávno v jedné pražské pizzerii a strašně mě nadchla. Recept na papriky jsem hledala tady, ale marně. Tak jsem si vzpomněla, že jsem ho kdysi vystřihla z Vlasty. Našla jsem ho, vyrobila, nadchla se znovu a podělila se o recept s kamarádkami. Marsí, můžete mi prosím nastínit váš výrobní postup a poměr ingrediencí. Dáváte papriky do studeného oleje?

  • Marsí
    Marsí |

    28. 11. 2007 13:37

    Jelikož mám muže Řeka, tak tyhle papriky dělám opravdu často. Akorát je nakládám do sladkokyselého nálevu. Sklenici těchto paprik jen tak ochucených česnekem, solí, olejem a kapkou citronové šťávy nebo octa máme pořád v lednici.Úplně nejlepší je to na čerstvý chleba s máslem..:-) mimoch.upečené papriky hážu do mikroténového sáčku,zavážu a po nějaké době až se "zapaří", tak je sloupnu.