Marinované okurky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Nálev:
    • 60
      ml voda
    • 15
      g cukr krupice
    • 45
      ml ocet
    • 2
      lžička olivový olej nebo rostlinný
    • 0,5
      lžička bazalka - nasekaná
    • pepř mletý
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      ks cibule -malá
    • 120
      g ředkvička
    • 4
      ks salátové listy - nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce dobře rozmícháme suroviny na nálev. Okurku, ředkvičky i cibuli pokrájíme na tenké plátky a přelijeme připraveným nálevem. Jemně promícháme, přikryjeme a necháme v ledničce vychladit a proležet nejméně 2 hodiny. Podávat můžeme na salátových listech s čerstvým pečivem jako lehkou svačinku. Výborné i jako příloha k rybě, grilovanému masu... .

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.