Marinovaná vejce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      dl voda
    • 1,5
      dl ocet
    • 10
      pepř mletý
    • 5
      jalovec
    • 1
      bobkový list
    • 5
      česnek
    • sůl
    • 1
      cibule
    • 1
      ks paprika po jednom kusu zelené a červené
    • 8
      ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu s octem, solí a kořením 5 minut povaříme, přidáme na nudličky nakrájené papriky a necháme přejít varem. Ihned papriky vyjmeme. Oloupaná vejce skládáme do láhve a prokládáme paprikou, kolečky cibule a česnekem. Přelejeme prochladlým nálevem i s kořením, uzavřeme a necháme v chladniče 3-5 dní odležet.
2
Podáváme jako pohoštění s krajíčky chleba a sklenicí piva. Při podávání vylejeme celý obsah láhve do mísy a tak dáváme na stůl.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    6. 3. 2015 18:13

    Zkažená vajíčka, :-X tohle už nikdy víc, protože horší už je jen pukavec.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 3. 2006 07:09

    Môžu, tým, že stoja v náleve, dostanú príchuť podľa ingrediencií.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 3. 2006 19:05

    Tohle jsem ještě nezkoušela, můžou se ty vejce rozkrájet a podávat bez nálevu, třeba v obložené míse?

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    13. 3. 2006 10:41

    Terezko,děkuji.Určitě to zkusím.Musí to být pikantní chuťovka jak hrom.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 3. 2006 10:14

    Pavlínka, vajcia sú varené a v octe, takže vydržia dlhšie, ale netrúfam si povedať ako dlho. Ja robím stále tých 8 vajec a to zjeme na 2x. Dlhšie ako týždeň som ich ešte v chladničke nedržala.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    13. 3. 2006 10:04

    Dosud jsem znala jen čajová vejce pěti vůní, ale tohle bude chutnat "po česku", těším se na to:-)

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    13. 3. 2006 07:27

    Zajímavý recept!To zkusím.Možná by šel i s křepelčími vajíčky.Takové jednohubky.Terezko,jak dlouho to v nálevu vydrží(maximálně)?Vejce jsou konzervovány octem,tak předpokládám,že 3 týdny by vydržet mohly,ne?