Autor:

Marinovaná ryba

Střední
Ingredience
Voda 1 hrnek
Ocet 1 hrnek
Cibule 4 ks
Bobkový list 4 ks
Pepř mletý
kuličky
12 ks
Hořčičné semínko 1/2 lžička
Nové koření
kuličky
8 ks
Sůl 1 lžíce
Kapr 2 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše necháváme probublávat, aby se ryba nerozpadla) až do změknutí. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Poté rybí porce i s cibulí opatrně podebereme a vyjmeme a naskládáme do skleněné nádoby (nemusí nutně být, ale je to lepší). Vývar přecedíme a zalijeme to tím. Uložíme do chladničky marinovat 48 hodin. Před podáváním ji můžeme ozdobit vařenou nebo čerstvou zeleninou, petrželkou nebo jarní cibulkou.

Ryba dle receptu vydrží i 2 týdny, ale obvykle je 4. den pryč přesto, že každým dnem je chuťově lepší a lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Marinovaná ryba

Komentáře

  1. Zdena z JM   29.10.2007 | 8:40 | reagovat |

    Výborné hned po uvaření.V pátek budeme degustovat s přáteli, tak doufám, že i jim bude chutnat.Já dávám 1 už teď.A určitě budu dělat častěji.Třeba na Silvestra.

  2. Marsí   30.05.2006 | 11:47 | reagovat |

    Ještě jsem chtěla dodat, že pokud přidáte vodu, musíte přidat stejný poměr octa.

  3. Marsí   30.05.2006 | 11:45 | reagovat |

    p.Jano..klidně můžete trochu vody dodat, ale ta ryba je zalitá akorát ...není utopená, jde o to, aby se to uleželo.Maso se po uvaření trochu smrskne.Ten hrnek vody je orientačně ( i když dle originálního židovského receptu).

  4. Jana   30.05.2006 | 11:20 | reagovat |

    Není té marinády po povaření málo?Vaříme v ní kilo masa 20 min,stačí to pak na zalití ryby?Nebo nemusí být celá zalitá?

  5. Marsí   29.05.2006 | 13:13 | reagovat |

    Recept vypadá sice trochu pracně, ale ve skutečnosti je to jednoduché jak píše Airan.....jo a dá se to dělat i z makrely ( to už jsem také zkoušela), určitě by šel i hejk nebo štika.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web