Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
3+ 1 5
Autor:

Margotková roláda

Střední
Ingredience
Margotka
2 velké a 1 malá tyčinka
3 ks
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1 balení
Vanilkový pudink 1 balení
Mléko 1/3 l
Vanilkový cukr  
Bílý jogurt
malý
2 kelímek
Hladká mouka 4 lžíce
Cukr  
Ořechy  
Hnědý rum  
Pečící papír  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vyšleháme 3 vejce s cukrem a troškou rumu, opatrně vmícháme 3 lžíce mouky a přidáme kypřící prášek do pečiva. Jogurt smícháme s 1 velkou, najemno nastrouhanou magrotkou a přidáme do piškotu.

Pečící papír posypeme ořechy a nalijeme na něj těsto, pečeme při 250 °C do zlatova. Z 1/3 mléka uvaříme vanilkový pudink, přidáme vanilkový cukr, druhý jogurt a 1 velkou najemnou nastrouhanou margotku, popř. dle chuti osladíme.

Piškot namažeme náplní, ale ne moc navysoko, aby šla dobře zatočit. Posypeme ještě 1 malou nastrouhanou margotkou a moučkovým cukrem. Opatrně stočíme roládu s pomocí pečícího papíru. Roládu dáme na 20 min. do ledničky.

Je to naprosto skvělá pochoutka, já musím doma péct 2, protože je pryč, jen co ji donesu na stůl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Monik1982
Prohlížejících: 4
Autor: romccca
Prohlížejících: 3
Autor: Můrinka
Prohlížejících: 2
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 2x)
Koláč s tvarohem a ovocem Recept na víkend: Koláč s tvarohem a ovocem Články z

Komentáře k receptu: Margotková roláda

Komentáře

  1. Eva S.   01.11.2007 | 9:20 | reagovat | závadný

    Roláda nám chutnala, příprava je jednoduchá a rychlá a jelikož měla úspěch, tak byla i stejně rychle pryč. Jen jsem místo bílého jogurtu/v těstě mi nevadí,ale v krémech ho nějak nemusím/ dala do krému kysanou smetanu a myslím si, že to bylo i tak móóóc dobré.

  2. Kateřina Maršálková   22.10.2007 | 11:48 | reagovat | závadný

    ahoj, tak jsem o víkendu zkusila upéct tuhle roládu, nebyla špatná, těsto mi chutnalo, ale krém byl díky bílému jogurtu trochu nakyslý přestože jsem krém osladila. Příště bych spíš zvolila jako náplň jen šlehačku nebo jen pudinkový krém. Trochu krému mi zbylo, tak jsem jí celou potřela už stočenou a navrchu posypala malou nastrouhanou margotkou, kterou jsem to zapomněla posypat vevnitř :o) Není špatná, ale zázrak to neni :o)

  3. Anonym   19.10.2007 | 12:03 | reagovat | závadný

    orechy radeji najemno,a natiram dokud je placka vlazna

  4. Anonym   19.10.2007 | 12:01 | reagovat | závadný

    je stredne velky a myslim ze neni potreba delat roladu ze dvojite davky,rolada by pak byla z´bytecne vysoka a pri staceni by se mohla i lamat.Tahle davka urcite postaci

  5. Kateřina Maršálková   18.10.2007 | 15:30 | reagovat | závadný

    Anonym: jak je velký ten malý plech? Když bych to dělala na klasický, muselo by to být z dvojité dávky?

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X