Margotčin koláč

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto
    • 60
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • krém 1
    • 1,5
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • cukr
  • krém 2
    • 1
      tvaroh
    • citronová kůra z 1 citronu + šťáva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • drobenka
    • 30
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
    • 10
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 20
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme máslo s cukrem, poté zašleháme vejce a prosátou mouku s kypřícím práškem.
2
Krém 1: uvaříme pudink obvyklým způsobem.
3
Krém 2: tvaroh, cukr, kůru a štávu smícháme dohromady.
4
Do dorové formy rozetřeme těsto, nalijeme krémy, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme 20 minut při 180 °C.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    13. 11. 2006 10:28

    Tento koláč mě moc nenadchnul.Byl chuťově nevýrazný i přesto,že jsem použila rybíz.Těsto bylo příliš tuhé.Ale to bylo možná tím,že jsem jej pekla déle,než bylo třeba.Dávám 2.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 5. 2006 12:26

    moc se omlouvám má tam být v půl litru mléka

  • Gábina
    Gábina |

    15. 5. 2006 11:12

    ten pudink se vaří v 1 litru mléka? Není moc řídký?