Margot

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      hrnek moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks margotka
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks sníh z bílku
    • hnědý rum
  • Poleva
    • 0,1
      ks máslo
    • 2
      lžíce kakao
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin zaděláme těsto, které vlijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme podle velikosti (dobrá kuchařka pozná, kdy je buchta hotová). Buchtu po upečení zakapeme rumem, a ještě vlažnou ji polijeme polevou připravenou z uvedených surovin. Dobrou chuť, je moc dobrá.

Komentáře k receptu

  • blanka peterkova
    blanka peterkova |

    13. 2. 2009 21:17

    Tuto buchtu mam zarazenou mezi oblíbenymi , davam vice margotky a mene cukru, je supr.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    1. 9. 2005 12:45

    A je potřeba koupit k tomu ještě jednu malou Margot, aby se do buchty nedostala pouze půlka....

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    1. 9. 2005 11:27

    Já ji tam strouhám na jemném struhadle.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 9. 2005 11:01

    Možná jsem nechápavá,ale ta margotka se tam postrouhá?

  • Soňa Horáčková
    Soňa Horáčková |

    31. 8. 2005 19:36

    Super!!! Mí hoší jsou nadšeni!!!!

  • PETRA
    PETRA |

    5. 8. 2005 18:50

    Je to fakt mňamka.Osobně nedělám snih-jen vmísim celá vejce a místo mléka dávám šlehačku.Je potom úžasně vláčná.Polevám čokoládou a posypu kokosem.Hned je z toho sváteční buchta.V kuchařce jsem četla,že se může rozříznout a namazat pikantní marmeládou.

  • Jana Grüner
    Jana Grüner |

    18. 2. 2005 23:22

    Čokoládou Margot se rozumí klasická tyčinka Margot nebo už se vyrábí i ve formě čokolády? Dá se použít i něco jiného - v Německu Margotku nemají..Díky

  • Jana
    Jana |

    27. 9. 2004 09:45

    Buchta je opravdu dobrá, akorát doporučuji dát méně cukru a přidat ještě jednu Margot, popřípadě přidat i trošku kakaa. Chuť je tak výraznější.