MARCIPÁNOVÝ DORT

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g marcipánová hmota Syrová
    • 150
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 7
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 50
      g pistácie Sekaných
  • Poleva
    • 150
      g tmavá čokoládová poleva
    • 80
      g bílá čokoládová poleva
    • 20
      g pistácie Sekaných
    • tuk
    • forma Dortová (o průměru 24 cm)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Surovou marcipánovou hmotu nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do mísy. Přidáme 75 g cukru, vanilkový cukr, sůl, 1 vejce a 6 žloutků. Vše třeme, dokud nevznikne bílá pěna. Ze 6 bílků ušleháme elektrickým šlehačem velmi pevný sníh, až drží špičku. Sníh vmícháme do marcipánové pěny a postupně přidáme prosátou mouku se solamylem a sekanými pistáciemi. Formu dobře vymastíme, naplníme šlehaným těstem a povrch uhladíme.
2
Pečeme 45-60 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů. Před vyjmutím zkusíme špejlí, zda je piškot upečený. Uvolníme ho z formy a dáme vychladnout na mřížku. Ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládovou polevu a dort potřeme. Necháme ztuhnout. Rozpustíme světlou čokoládovou polevu a lžící vytvoříme na povrchu síťový vzor. Posypeme pistáciemi a dáme ztuhnout.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.