Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6x
1 1 5
Autor:

Marcipánové čtyřlístky

Obtížné
Těsto
Hladká mouka 200 g
Moučkový cukr 140 g
Hera 100 g
Vejce 1 ks
Mleté mandle 100 g
Kakao
práškové - jen na obarvení těsta
 
Marcipán
Moučkový cukr  
Sušené mléko  
Mandle - loupané 50 g
Máslo 30 g
Med 1 lžička
Mandlový likér  
Marcipánové čtyřlístky

Postup přípravy:

Na vále zpracujeme těsto, které vyválíme na 3 mm a vykrajujeme formičkou čtyřlístky. Z těstem se lépe pracuje mezi fóliemi. Pečeme na papíře.

Na marcipán smícháme sušené mléko a cukr. Pak zamícháme máslo a med a mandlový likér. Likéru přidáme tolik, aby vzniklo polotuhé, trochu vlhké těsto. To rozválíme mezi foliemi asi na 4 mm a vykrajujeme opět čtyřlístky (vykrajovátko si „namáčíme“ do mletého cukru, aby se cukroví nelepilo). Každý marcipánový čtyřlístek vložíme mezi dva upečené a dobře přimáčkneme
Proto musí být marcipánové těsto sice tuhé, ale současně vlhké, aby upečené díly po slepení zvlhly. Horní díl slepených čtyřlístků zdobíme čokoládou, ale opatrně, aby byly vidět všechny tři vrstvy. Ze zbylého marcipánu vyválíme malé kuličky (asi 5 mm v průměru), které zploštíme a položíme doprostřed , do ještě teplé čokolády. Cukroví je hezčí, když marcipánovou hmutu trošku obrvíme na růžovo.

Nedoporučuje se použít pravý marcipán. Je to drahé, ale hlavně cukroví s ním nezvlhne a je tvrdé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Reklama
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Marcipánové čtyřlístky

Komentáře

  1. Evitita108   02.12.2011 | 13:32 | reagovat | závadný

    Muzu se zeptat, co se dela s temi loupanymi mandlemi, ktere jsou psane u toho marcipanu?

    1. Simča S.   02.12.2011 | 17:34 | reagovat | závadný

      Jemně se umele a přidá do směsi suš. mléka, cukru, likéru a másla.

  2. biggi-smajlik   27.11.2011 | 16:10 | reagovat | závadný

    Je to dobrý! Mňam! ;-)

  3. svišť   17.11.2011 | 16:51 | reagovat | závadný

    Prosím o doplnění množství m.cukru a suš. mléka . Děkuji.

    1. Mila Veselá   19.11.2011 | 12:43 | reagovat | závadný

      Cukru podle chuti a mléka tolik, aby měla náplň správnou konzistencii (ani hustá ani řídká). Je to "od oka" a také podle toho jak se s hmotou pracuje. Když je hustá, přidám likér a když je řídká, přidám sušené mléko.

      1. svišť   20.11.2011 | 20:54 | reagovat | závadný

        Děkuji, vyzkouším. Myslela jsem, že se data ztratila stejně jako u mnoha dalších receptů při přechodu na novou verzi těchto stránek.:-)

    2. Sinead   09.12.2011 | 12:41 | reagovat | závadný

      Někde na internetu jsem našla, že obojeho 100g, ale budu to zkoušet až dnes, tak jen předávám, co jsem našla :-)

  4. Blanka V.   18.12.2006 | 9:05 | reagovat | závadný

    Výborné cukroví, dobře se pracovalo s těstem i marcipánem, píši 1.

  5. michal Stodůlka   08.12.2006 | 19:27 | reagovat | závadný

    tohle musím vyzkoušet dik

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X