Autor:

Marcipánové čtyřlístky

Obtížné
Těsto
Hladká mouka 200 g
Moučkový cukr 140 g
Hera 100 g
Vejce 1 ks
Mleté mandle 100 g
Kakao
práškové - jen na obarvení těsta
 
Marcipán
Moučkový cukr  
Sušené mléko  
Mandle - loupané 50 g
Máslo 30 g
Med 1 lžička
Mandlový likér  
Marcipánové čtyřlístky

Postup přípravy:

Na vále zpracujeme těsto, které vyválíme na 3 mm a vykrajujeme formičkou čtyřlístky. Z těstem se lépe pracuje mezi fóliemi. Pečeme na papíře.

Na marcipán smícháme sušené mléko a cukr. Pak zamícháme máslo a med a mandlový likér. Likéru přidáme tolik, aby vzniklo polotuhé, trochu vlhké těsto. To rozválíme mezi foliemi asi na 4 mm a vykrajujeme opět čtyřlístky (vykrajovátko si „namáčíme“ do mletého cukru, aby se cukroví nelepilo). Každý marcipánový čtyřlístek vložíme mezi dva upečené a dobře přimáčkneme
Proto musí být marcipánové těsto sice tuhé, ale současně vlhké, aby upečené díly po slepení zvlhly. Horní díl slepených čtyřlístků zdobíme čokoládou, ale opatrně, aby byly vidět všechny tři vrstvy. Ze zbylého marcipánu vyválíme malé kuličky (asi 5 mm v průměru), které zploštíme a položíme doprostřed , do ještě teplé čokolády. Cukroví je hezčí, když marcipánovou hmutu trošku obrvíme na růžovo.

Nedoporučuje se použít pravý marcipán. Je to drahé, ale hlavně cukroví s ním nezvlhne a je tvrdé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Reklama
Lahodná dámská jízda Lahodná dámská jízda Články z

Komentáře k receptu: Marcipánové čtyřlístky

Komentáře

  1. Tinkapletinka   03.12.2014 | 12:36 | reagovat |

    Tak na něco ke nejsou uvedeny váhy si netroufám,i když to vypadá zajímavě .

  2. Evitita108   02.12.2011 | 13:32 | reagovat |

    Muzu se zeptat, co se dela s temi loupanymi mandlemi, ktere jsou psane u toho marcipanu?

    1. Simča S.   02.12.2011 | 17:34 | reagovat |

      Jemně se umele a přidá do směsi suš. mléka, cukru, likéru a másla.

  3. biggi-smajlik   27.11.2011 | 16:10 | reagovat |

    Je to dobrý! Mňam! ;-)

  4. svišť   17.11.2011 | 16:51 | reagovat |

    Prosím o doplnění množství m.cukru a suš. mléka . Děkuji.

    1. Mila Veselá   19.11.2011 | 12:43 | reagovat |

      Cukru podle chuti a mléka tolik, aby měla náplň správnou konzistencii (ani hustá ani řídká). Je to "od oka" a také podle toho jak se s hmotou pracuje. Když je hustá, přidám likér a když je řídká, přidám sušené mléko.

      1. svišť   20.11.2011 | 20:54 | reagovat |

        Děkuji, vyzkouším. Myslela jsem, že se data ztratila stejně jako u mnoha dalších receptů při přechodu na novou verzi těchto stránek.:-)

    2. Sinead   09.12.2011 | 12:41 | reagovat |

      Někde na internetu jsem našla, že obojeho 100g, ale budu to zkoušet až dnes, tak jen předávám, co jsem našla :-)

  5. Blanka V.   18.12.2006 | 9:05 | reagovat |

    Výborné cukroví, dobře se pracovalo s těstem i marcipánem, píši 1.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web