Autor:

Marcipánová hmota II.

Snadné
Ingredience
Moučkový cukr 100 g
Sušené mléko
nejlépe polotučné
100 g
Bílek 1 ks
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vše smícháme dohromady a propracujeme v tuhou hmotu, která se podle potřeby dá i dobarvit potravinářskou barvou. Voda není někdy nutná a stačí na spojení jen bílek. Pokud by byla hmota i přesto poněkud měkká, přidáme trochu sušeného mléka navíc nebo cukru, ale toho ne příliš mnoho, aby hmota vydržela pohromadě.

Z této hmoty se dají tvořit různé ozdoby na sladké zákusky či dorty a podobné sladkosti dle vaší fantazie. Je to sice falešný marcipán, ale moc dobrý!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Marcipánová hmota II.

Komentáře

  1. šef kuchar domča   21.02.2011 | 18:58 | reagovat | závadný

    je my teprve 13 let ja tento recept chci viskoušet mohu se zeptat kolik vodi se do toho dava prosim odpovjestemy ;-)
    ale pole surovin bude vinikající predem dekuji za odpovjed
    <3

    1. Lucka   28.04.2014 | 17:04 | reagovat | závadný

      Pokud se chceš učit nějaký recepty nejdřív se nauč češtinu, aby sis nemyslela, že ti někdo nadává..taky mi je 13

  2. konvalinka   07.09.2007 | 21:31 | reagovat | závadný

    Mám letité zkušenosti s tímto marcipánem. Je vhodný JEN na ozdoby, musí se pracovat rychle, hned se láme, utrhnout si jen kousek těsta a zbytek mít pod igelitem. Je naprosto nutné mít plnotučné sušené mléko, musí se pčidávat vždy STEJNÉ množství mléka a mouč.cukru,stačí dát půl bílku a po 2 lžících mléka a cukru a pořádně prohníst, ručně,někdy musíte i přidat mléko a cukr, ale vždy stejně.

  3. Mila Veselá   06.09.2007 | 12:35 | reagovat | závadný

    Já mám smetanu do kávy vyzkoušenou a jde to. Ještě přidávám trošku medu (uberu cukru) , hmota je pak vláčnější. Jo a jako aroma je nejlepší likér Amareto.

  4. Monika Linková   05.09.2007 | 22:16 | reagovat | závadný

    Ivi jestli myslíš sušenou smetánku,tak raději ne.Je lepší si připlatit za to suš.mléko.Ta mandlová příchut,byl dobrý nápad.

  5. Iva Mašová   05.09.2007 | 21:41 | reagovat | závadný

    Mandlové aroma by se dalo taky přidat je to moc dobré.Sušené mléko do kávy sem nezkoušela,ale raději obyčejné,protože by se pak hmota mohla hůře zpracovat.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web