Autor:

Marcipán ze Salka

Střední
Ingredience
Sušené mléko
(1 krabice)
400 g
Salko slazené 1 plechovka
Rostlinný olej 1 lžíce
Mandlová tresť - hořká
Pár kapek
 
Voda
Trošku
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Zpracujeme marcipán, který má konzistenci jako pastelína. Pokud trochu lepí, přidáme moučkový cukr. Lze vyválet i velmi tence. Hodí se na potahování i zhotovení růžiček, lístečků atd.

Použití stejné jako u receptu Marcipán ze sušeného mléka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Marcipán ze Salka

Komentáře

  1. M   02.08.2012 | 20:48 | reagovat |

    Dobrý den,
    chtěla bych poprosit o radu, co dělat, když se marcipán drolí?

    Děkuji.

    M.

  2. jmuell1   18.09.2011 | 10:53 | reagovat |

    Vyšel mi hutnější. Zpracování ale skvělé a chuťově prostě fantazie! Navíc je krásně světlounký. Když to porovnám s tou marcipánovou hmotou, co se prodává v obchodech, je to neporovnatelné! A hutnější konzistence mi vůbec nevadí. Ba naopak. Budu ho přibarvovat tekutými barvičkami a zbytek se rozředí kapkou vody! Velice děkuji za báječný receptík. A když se nakonec povede i estetické využití hmoty (v což doufám, ač nejsem výtvarně zručná), dovolím si doplnit fotečku! ;-)

  3. Terkinina   09.08.2011 | 13:51 | reagovat |

    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat zda se dá použít místo klasického sušeného mléka,
    mléko kojenecké(Sunar,Hami,atd)?
    Děkuji

    1. nnln   09.08.2011 | 21:23 | reagovat |

      Já bych to asi nezkoušela. To kojenecké mléko je o dost tučnější, ať to není moc mastné a nelepí se to moc na ruce. Ale s přidáním cukru by to snad šlo, jen to asi bude pěkná piplačka to zpracovat:)

    2. Lucka   06.11.2011 | 12:49 | reagovat |

      Dobrý den, mě napadla tatéž věc a tak jsem to udělala... a výsledek? Nic moc, vážně. Chuť to mělo jen po tom sunaru, vůbec to nebylo dobré. Takže nedoporučuju...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web