Marcipán ze Salka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g sušené mléko (1 krabice)
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • mandlová tresť - hořká Pár kapek
    • voda Trošku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme marcipán, který má konzistenci jako pastelína. Pokud trochu lepí, přidáme moučkový cukr. Lze vyválet i velmi tence. Hodí se na potahování i zhotovení růžiček, lístečků atd.
2
Použití stejné jako u receptu Marcipán ze sušeného mléka.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • M
    M |

    2. 8. 2012 20:48

    Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, co dělat, když se marcipán drolí? Děkuji. M.

  • Lucka
    Lucka |

    6. 11. 2011 12:49

    Dobrý den, mě napadla tatéž věc a tak jsem to udělala... a výsledek? Nic moc, vážně. Chuť to mělo jen po tom sunaru, vůbec to nebylo dobré. Takže nedoporučuju...

  • jmuell1
    jmuell1 |

    18. 9. 2011 10:53

    Vyšel mi hutnější. Zpracování ale skvělé a chuťově prostě fantazie! Navíc je krásně světlounký. Když to porovnám s tou marcipánovou hmotou, co se prodává v obchodech, je to neporovnatelné! A hutnější konzistence mi vůbec nevadí. Ba naopak. Budu ho přibarvovat tekutými barvičkami a zbytek se rozředí kapkou vody! Velice děkuji za báječný receptík. A když se nakonec povede i estetické využití hmoty (v což doufám, ač nejsem výtvarně zručná), dovolím si doplnit fotečku! ;-)

  • nnln
    nnln |

    9. 8. 2011 21:23

    Já bych to asi nezkoušela. To kojenecké mléko je o dost tučnější, ať to není moc mastné a nelepí se to moc na ruce. Ale s přidáním cukru by to snad šlo, jen to asi bude pěkná piplačka to zpracovat:)

  • Terkinina
    Terkinina |

    9. 8. 2011 13:51

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda se dá použít místo klasického sušeného mléka, mléko kojenecké(Sunar,Hami,atd)? Děkuji