Autor:

Marčákovi utopenci

Snadné
Ingredience
Špekáček
nebo jiné párky , klobásy, atd.
2 kg
Nové koření
kuličky
20 ks
Pepř celý
kuličky
20 ks
Bobkový list 15 ks
Glutasol 1 balíček
Kari 1 balíček
Grilovací koření 1 balíček
Chilli 1 lžíce
Ocet 1 l
Voda 1 l
Cibule
6-7, větší
7 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Slané, Uzeniny

Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vložíme do řezu plátky cibule. Směs koření, octa a vody, dovedeme k varu a ihned zaléváme špekáčky s cibulí, které skládáme do sklenic. Prokládáme cibulí, bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření z uvařeného láku rovnoměrně tak, aby byly s cibulí na každém patře špekáčků, aby se lépe proležely. Po naplnění dáme sklenice s utopenci do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30 minut. Přitom navícekrát doléváme zbytkem láku. Zavíčkujeme teprve po vychladnutí. Při pokojové teplotě necháme asi 4 dny zaležet a poté uložíme do chladna.

Konzumujeme po 5-6 dnech. Indredience vychází na 6-8 sklenic 0,7 litru, nebo 2 třílitrové.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Marčákovi utopenci

Komentáře

  1. Petra   24.11.2010 | 17:16 | reagovat |

    A jak dlouho vydrží takhle ve sklenicích

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web