Autor:

Mangoldový nákyp s ricottou

Snadné
Ingredience
Mangold 800 g
Ricotta 200 g
Vejce 2 ks
Strouhaný parmazán
vrchovate
3 lžíce
Strouhanka 3 lžíce
Muškátový oříšek  
Mangoldový nákyp s ricottou

Postup přípravy:

Listy mangoldu omyjeme, podélně přepůlíme (od řapíku po list), mladé listy můžeme nechat vcelku a vložíme do vroucí osolené vody. Po 10 - 15 minutách slijeme a necháme okapat. Vychladlý mangold rozmixujeme, ricottu propasírujeme přes sítko a přimícháme k mangoldu. Přidáme našlehaná vejce, parmezán, strouhanku, pepř, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, případně dosolíme a vše promícháme. Směs nalijeme do pečícím papírem vyloženého pekáčku nebo menší dortové formy (já jsem použila dort. formu 22 cm) a dáme péci do předehřáté trouby na 180-200°C po dobu cca 40 minut (podle trouby). Podáváme vlažné s čerstvým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vánočka Jak uplést vánočku Články z

Komentáře k receptu: Mangoldový nákyp s ricottou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web