Autor:

Mangoldový nákyp s ricottou

Snadné
Ingredience
Mangold 800 g
Ricotta 200 g
Vejce 2 ks
Strouhaný parmazán
vrchovate
3 lžíce
Strouhanka 3 lžíce
Muškátový oříšek  
Mangoldový nákyp s ricottou

Postup přípravy:

Listy mangoldu omyjeme, podélně přepůlíme (od řapíku po list), mladé listy můžeme nechat vcelku a vložíme do vroucí osolené vody. Po 10 - 15 minutách slijeme a necháme okapat. Vychladlý mangold rozmixujeme, ricottu propasírujeme přes sítko a přimícháme k mangoldu. Přidáme našlehaná vejce, parmezán, strouhanku, pepř, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, případně dosolíme a vše promícháme. Směs nalijeme do pečícím papírem vyloženého pekáčku nebo menší dortové formy (já jsem použila dort. formu 22 cm) a dáme péci do předehřáté trouby na 180-200°C po dobu cca 40 minut (podle trouby). Podáváme vlažné s čerstvým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Mangoldový nákyp s ricottou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web