Autor:

Mangold - Balkán

Střední
Ingredience
Sůl  
Česnek  
Olivový olej  
Mangold  
Pepř mletý  
Brambory  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Mangold (doporučuji koupit raději mladší = menší a křehčí, u staršího je třeba přepůlit řapíky podél a není již tak lahodný) uvaříme v osolené vodě (cca 10 - 15 minut). Po uvaření jej velmi dobře scedíme a pokrájíme na menší kousky. Promícháme s olivovým olejem, jemně nasekaným česnekem a dosolíme (kdo má rád pepř - popepří). Podáváme jako přílohu k rybám a masu.

<BR>Obvyklé je i vaření mangoldu společně s bramborami. Oloupané, nakrájené brambory dáme do vroucí osolené vody a po chvíli přidáme mangold. Uvaříme, pořádně scedíme, mangold pokrájíme na menší kousky, brambory můžeme (nemusíme) trochu ušťouchat a pak vše společně promícháme a obdobně dochutíme.

Podáváme jako přílohu.<BR>Prijatno (dobrou chuť). Pile<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Blitva</span>

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Vajíčková pomazánka Retro vaječné recepty Články z

Komentáře k receptu: Mangold - Balkán

Komentáře

  1. Dana   31.01.2015 | 15:56 | reagovat | závadný

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli by to chutnalo podobně kdybych mangold nahradila špenátem?

  2. karol   02.09.2012 | 12:46 | reagovat | závadný

    Jdu to zkusit - já právě nasela mangold, protože špenát mi vždycky jde do květu a nestíhám to sklidit, tento krásně obráží a roste pěkně. můžu doporučit, naprosto nenáročná zelenina

  3. Persica   03.07.2012 | 18:45 | reagovat | závadný

    Ja si mangold pestuji sama ( z rozmaru vsechny barvy 8-) ) a listy delam podobne jako vy, ale rapiky oddelim, povarim kratce ve slane vode, scedim a potom uz jenom lehce prohreju na dobrem masle na panvi a jime s bramborovou kasi. Muzi muzou k tomu dostat flakotu, ale ja si chut nekazim.

  4. ajbiska   11.02.2008 | 0:18 | reagovat | závadný

    koupila jsem mangold že s ním neco vymyslím.. aniž bych tušila o jakou zeleninu vlastne jde....nechala jsem se inspirovat timto receptem jen poté co jsem mangold zcedila a nakrajela na malé kousky tak jsem ho jeste přidala k osmažené cibulce,promíchala, česnek,sul,pepř, (lze přidat i šunku nebo anglickou slaninu) , poté přidala trošku zakysané smetany a kelímek bílého jogurtu. výborné :) jen tak nebo jako přílohu zvolit brambory nebo testoviny

  5. Jaroslava Oumarová   09.03.2007 | 17:12 | reagovat | závadný

    Věro, díky za tip :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web