Autor:

Mangold - Balkán

Střední
Ingredience
Sůl  
Česnek  
Olivový olej  
Mangold  
Pepř mletý  
Brambory  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Mangold (doporučuji koupit raději mladší = menší a křehčí, u staršího je třeba přepůlit řapíky podél a není již tak lahodný) uvaříme v osolené vodě (cca 10 - 15 minut). Po uvaření jej velmi dobře scedíme a pokrájíme na menší kousky. Promícháme s olivovým olejem, jemně nasekaným česnekem a dosolíme (kdo má rád pepř - popepří). Podáváme jako přílohu k rybám a masu.

<BR>Obvyklé je i vaření mangoldu společně s bramborami. Oloupané, nakrájené brambory dáme do vroucí osolené vody a po chvíli přidáme mangold. Uvaříme, pořádně scedíme, mangold pokrájíme na menší kousky, brambory můžeme (nemusíme) trochu ušťouchat a pak vše společně promícháme a obdobně dochutíme.

Podáváme jako přílohu.<BR>Prijatno (dobrou chuť). Pile<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Blitva</span>

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Mangold - Balkán

Komentáře

  1. Dana   31.01.2015 | 15:56 | reagovat |

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli by to chutnalo podobně kdybych mangold nahradila špenátem?

  2. karol   02.09.2012 | 12:46 | reagovat |

    Jdu to zkusit - já právě nasela mangold, protože špenát mi vždycky jde do květu a nestíhám to sklidit, tento krásně obráží a roste pěkně. můžu doporučit, naprosto nenáročná zelenina

  3. Persica   03.07.2012 | 18:45 | reagovat |

    Ja si mangold pestuji sama ( z rozmaru vsechny barvy 8-) ) a listy delam podobne jako vy, ale rapiky oddelim, povarim kratce ve slane vode, scedim a potom uz jenom lehce prohreju na dobrem masle na panvi a jime s bramborovou kasi. Muzi muzou k tomu dostat flakotu, ale ja si chut nekazim.

  4. ajbiska   11.02.2008 | 0:18 | reagovat |

    koupila jsem mangold že s ním neco vymyslím.. aniž bych tušila o jakou zeleninu vlastne jde....nechala jsem se inspirovat timto receptem jen poté co jsem mangold zcedila a nakrajela na malé kousky tak jsem ho jeste přidala k osmažené cibulce,promíchala, česnek,sul,pepř, (lze přidat i šunku nebo anglickou slaninu) , poté přidala trošku zakysané smetany a kelímek bílého jogurtu. výborné :) jen tak nebo jako přílohu zvolit brambory nebo testoviny

  5. Jaroslava Oumarová   09.03.2007 | 17:12 | reagovat |

    Věro, díky za tip :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web