Mango se salátovým podkladem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mango velké, zralé
    • 200
      g listový špenát společně s listy řeřichy a rokety nebo kadeřavé čekanky
    • 12
      ks bazalka nahrubo nasekané
    • 6
      ks koriandr snítky
    • 30
      g kešu oříšky nahrubo nasekané, opražené, nebo burské oříšky
  • Zálivka
    • limetková kůra nastrouhaná z jedné limetky
    • 2
      lžíce limetková šťáva
    • 2
      lžička zázvor čerstvý, jemně nasekaný
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mango oloupejte, z obou stran jádra odřízněte dužinu a tu nakrájejte na tenké podélné plátky.
2
Na servírovacím talíři smíchejte smíchejte listy salátu a přidejte k nim najemno nasekanou bazalku a najmeno nasekané lístky koriandru. Do listů salátu i na něj naaranžujte plátky manga. Salát přelijte zálivkou.
3
Povrch pak posypte nasekanými kešu nebo burskými oříšky a podávejte.
4
Zálivka: metlou spojte přísady na zálivku. Doba přípravy: 15 minut.
5
Další variace: salát je možné doplnit plátky oloupané a uvařené červené řepy a vařeného nebo syrového celeru. Místo manga můžete použít bílé hroznové víno bez jadérek a větší kuličky překrojit napůl.
6
Další možností je jemně kyselé jablko nakrájené na plátky nebo avokádo bez jádra. Místo burských či kešu oříšků můžete na posyp použít opražená dýňová semínka, sezamová semínka nebo piniové oříšky.
7
Místo oříšků můžete salát také posypat kořeněnými krutony: dva krajíčky den starého chleba nakrájejte na kousky a dejte do mikrotenového sáčku. Přidejte půl lžičky chilli a 1 lžíci panenského olivového oleje
8
Mikrotenový sáček uzavřete a dobře protřepejte. Obsah vyklopte na nepřilnavou pánev a krutony osmažte dozlatova. Krutony přidejte do salátu až těsně před podáváním.
9
Na přípravu zálivky ZCELA BEZ TUKU smíchejte 1 lžíci ochuceného rýžového octa se zázvorem a štávou a kůrou z limetky. přidejte 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy. Ostřejší zálivku získáte smícháním dvou lžic pomerančové šťávy, 2 lžic suchého sherry a 2 lžic sojové omáčky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.